Eurooppa

10 lapsen äiti naimisissa aviomiehen kanssa, jolla on useita vaimoja – ei saa täyttä asumistukea

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Naimisissa olevalle 10 lapsen äidille myönnetään vain alennettua yksinasuvan asumistukea, vaikka aviomies asuu toisen vaimonsa kanssa eri osoitteessa.

Länsi-Ruotsissa asuva nainen haki yksinasuvan asumistukea, koska hänen aviomiehensä oli naimisissa myös toisen naisen kanssa ja asui toisessa osoitteessa.

Sosiaalitoimi myönsi naiselle alennetun asumistuen. Vaikka naisella on kymmenen lasta ja hän elää moniavioisessa avioliitossa eri osoitteessa kuin mies, hän oli oikeutettu asumistukeen, jossa aviomiehen tulot oli huomioitu.

Asumistuki jäi siten 2800 Ruotsin kruunuun kuussa. Jos naisen olisi katsottu olevan kokonaan yksinasuva, hänen asumistukensa olisi ollut 4600 Ruotsin kruunua kuussa.

Sosiaalitoimen päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen, joka muutti päätöstä siten, että nainen ei saanut asumistukea lainkaan. Perusteluna tähän oli se, että nainen ja mies olivat naimisissa ja heidän oletettiin asuvan yhdessä.

Asiasta valitettiin edelleen, ja korkein hallinto-oikeus päätyi samalle kannalle kuin sosiaalitoimi alunperin. Mies kuitenkin asustelee naisen ja kymmenen lapsen luona silloin tällöin, joten aviomiehen tulot tulee ottaa huomioon naisen tukia määriteltäessä.

Kaikki asianosaiset ovat somaleja.

Lähteet Hem & Hyra, Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa