Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

10 tapaa, joilla Tanskan vasemmistohallitus vähensi turvapaikkahakemuksia 82 prosentilla ja leikkasi maahanmuuttoa dramaattisesti

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / http://www.oresundsinstituttet.org/

Seuraavassa 10 keskeistä ratkaisua, joilla Tanska on pyrkinyt vähentämään maahanmuuttoa radikaalisti ja säilyttämään lähes homogeenisen eurooppalaisen väestönsä.

Tanskan vasemmistohallituksen jatkuva massamaahanmuuton vastainen toiminta tuottaa konkreettisia tuloksia, kuten turvapaikkahakemusten määrän dramaattinen väheneminen ja maahanmuuton kokonaismäärän jyrkkä lasku. Hallitus on edelleen ainutlaatuinen koko Euroopassa, sillä se on ainoa hallitseva vasemmistoryhmä, joka vastustaa vakavasti massamaahanmuuttoa.

Luvut puhuvat puolestaan: turvapaikkahakemusten määrä on vähentynyt 82 prosenttia ja maahanmuuton kokonaismäärä 28 prosenttia, ilmenee poliittisen innovaatiosäätiön (Fondapol) uudesta perusteellisesta raportista.

Hallituksen asettamat erilaiset esteet ja rajoitukset ovat tehneet Tanskasta paljon vähemmän houkuttelevan maahanmuuttajien kannalta ja pitäneet maan lähes täysin etnisesti eurooppalaisena, ja valtaosa väestöstä on tanskalaista syntyperää.

Monimuotoisuuden puutteesta huolimatta Tanskan luokitellaan rutiininomaisesti yhdeksi maailman onnellisimmista maista. Lisäksi maa menestyy erinomaisesti henkeä kohti laskettujen palkkatulojen, elämänlaadun, eriarvoisuuden, korruption, rikollisuuden ja monien muiden tärkeiden mittareiden osalta.

Vertailu Tanskan tilanteeseen voisi olla hyödyllistä monille Euroopan maille, joita johtaa vasemmistoliberaalinen järjestelmä, joka pitää monimuotoisuutta itseisarvona. Seuraavassa on 10 tapaa, joilla maa on hillinnyt maahanmuuttoa ja vastannut niiden kansalaisten vaatimuksiin, jotka vastustavat lisääntyvää maahanmuuttoa.

1. Maahanmuuttajat kohtaavat rajoituksia kaikilla tasoilla

Ranskalainen sanomalehti Le Figaro kuvailee Tanskan politiikkaa ”Ranskassa käsittämättömäksi” ja toteaa, että ”20 vuoden ajan Tanska on harjoittanut samaa politiikkaa, jonka oikeisto aloitti tullessaan valtaan vuonna 2001, jota ei koskaan kyseenalaistettu ja jota sosialidemokraattinen vasemmisto jopa jatkoi”.

Tanskan politiikalle ”on ominaista maahanmuuttovirtojen jyrkkä vähentäminen, vaativa kotouttamisohjelma, kansalaisuuden saannin vaikeutuminen ja vastedes valmius käyttää viisumihakemusten käsittelyyn Euroopan ulkopuolista kolmatta maata”.

Ranskalaislehden mukaan Tanskan lähestymistapaa maahanmuuttoon kuvataan ”rajoittavaksi” kaikilla tasoilla. Se alkaa siitä hetkestä, kun maahanmuuttajat saapuvat maahan ja jatkuu aina siihen asti, kun he hakevat asuntoa, sosiaalietuuksia ja työtä.

2. Avoimet tiedot

Kun Saksan kaltaiset maat kilpailevat maahanmuuttajien aiheuttamien rikosten salailusta, Tanskalla on lähes kaikista länsimaiden maista kaikkein avoimimmat tiedot tässä asiassa. Se ei ainoastaan seuraa maahanmuuttajien tekemää rikollisuutta, vaan se myös erittelee tiedot eurooppalaisten ja Euroopan ulkopuolisten rikoksentekijöiden välillä.

Ranskalaisen RAGE-lehden tarkastelemien tietojen mukaan Euroopan ulkopuoliset maahanmuuttajat tekevät huomattavasti enemmän rikoksia kuin eurooppalaiset maahanmuuttajat ja Tanskan kansalaiset. Eurooppalaiset maahanmuuttajat, kuten Puolasta tai Saksasta tulevat maahanmuuttajat, syyllistyvät harvemmin rikoksiin kuin Tanskan kansalaiset.

Euroopan ulkopuoliset maahanmuuttajat ovat rikostilastoissa selvästi yliedustettuina. Lisäksi tiettyjen vakavien rikosten, kuten murhien, pahoinpitelyjen ja raiskausten, kohdalla yliedustus on hämmästyttävä.

Esimerkiksi murhien osalta ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajat, jotka eivät ole eurooppalaisia, syyllistyvät 279 prosenttia todennäköisemmin murhaan, 464 prosenttia todennäköisemmin raiskaukseen, 220 prosenttia todennäköisemmin pahoinpitelyyn ja 53 prosenttia todennäköisemmin huumekauppaan.

Tanskassa mennään kuitenkin vielä pidemmälle ja analysoidaan myös toisen sukupolven ei-eurooppalaisia maahanmuuttajia, joista paljastuu vielä huolestuttavampia tilastoja. Vaikka oletuksena on, että maahanmuuttajien lapset olisivat integroituneet paremmin kuin vanhempansa, tilanne on päinvastainen.

Murhien osalta tämä ryhmä on 850 prosenttia yliedustettuna, ja myös pahoinpitelyjen (443 prosenttia) ja huumekaupan (304 prosenttia) osalta luvut ovat hämmästyttäviä. Ainoastaan raiskausten kohdalla tämä ryhmä on vähemmän edustettuna (158 prosenttia).

”Toisesta sukupolvesta alkaen ei-eurooppalaisten maahanmuuttajien jälkeläiset ovat rikoksissa yliedustettuina +98 prosenttia. Tanskalaiset luvut osoittavat, että ei-eurooppalaisten maahanmuuttajien toinen sukupolvi on vähemmän integroitunut kuin ensimmäinen, ja heillä on 18 prosenttia suurempi mahdollisuus joutua rikoksesta syytteeseen kuin heidän vanhemmillaan”, kirjoittaa RAGE-lehti.

Tämäntyyppiset yksityiskohtaiset tiedot, joita tuskin on missään muualla Länsi-Euroopassa, antavat tanskalaisille selkeän kuvan siitä, kuinka suuri taakka Euroopan ulkopuoliset ulkomaalaiset ovat olleet tälle tunnetusti rauhalliselle yhteiskunnalle.

3. Rehellistä retoriikkaa

Tanskan rehelliset tiedot koskevat myös maahanmuuttokysymykseen liittyvää poliittista retoriikkaa. Maa ei kaihda tilanteen todellisuuden esiin tuomista, ja vasemmisto on usein yhtä avoin maahanmuuttovastaisuudestaan kuin oikeisto.

Tämä koskee myös maan pääministeri Mette Frederikseniä, joka sanoi vuonna 2020 seuraavaa: ”Joka viides vuonna 1997 syntynyt ei-länsimaalaistaustainen nuorimies oli rikkonut lakia ennen kuin täytti 21 vuotta. Kyse ei ole kaikista. Mutta on liian paljon nuoria miehiä, jotka riistävät toisten vapauden, varastavat lasten tulevaisuuden, pelottelevat vanginvartijoita – ja jättävät jälkeensä pitkän turvattomuuden jäljen.”

”Tätä on jatkunut liian monta vuotta. Tyttöjä, joita kutsutaan halventavilla nimillä, koska he ovat tanskalaisia. Tai tyttöjä, jotka joutuvat sosiaalisen kontrollin kohteeksi, koska heistä on tullut liian tanskalaisia. Brønshøjin makkaran myyntikärryä vastaan hyökätään ilotulitteilla, koska se myy sianlihaa”, hän lisäsi.

Pääministerin rehellinen kuvaus Tanskan maahanmuuttajayhteisöjen aiheuttamista ongelmista ei olisi sopimatonta Ranskan Marine Le Penin tai Unkarin Viktor Orbánin puheessa. Frederiksenin retoriikkaa ovat kuitenkin tukeneet myös teot. Ottaen huomioon hänen vasemmistolaisen taustansa hän on ollut hämmästyttävän immuuni kansainvälisen lehdistön kritiikiltä, vaikka häneen kohdistetaankin satunnaisesti yksittäisiä kohuotsikoita.

4. Vaativaa kotouttamispolitiikkaa

Tanskan kotouttamispyrkimykset ovat myös erittäin tiukkoja, sillä ne edellyttävät maahanmuuttajilta tanskan kielen taitoa, maan arvojen hyväksymistä ja maan historian tuntemusta. Jos maahanmuuttajat eivät läpäise tarvittavia testejä näillä osa-alueilla, he eivät saa kansalaisuutta.

Tanskan politiikka on vastoin nykyisiä suuntauksia. Esimerkiksi Saksassa maan vasemmistoliberaali hallitus on ottamassa käyttöön uuden lain, joka helpottaa kielivaatimuksia monille maahanmuuttajille, myös yli 65-vuotiaille, ja luopuu Saksan historian ja kulttuurin tuntemusta koskevista vaatimuksista. Tällaiset löyhät vaatimukset houkuttelevat todennäköisesti lisää maahanmuuttajia, kun taas monet maahanmuuttajat ovat tietoisia siitä, että Tanska ei ole vaivan arvoinen.

5. Maahanmuuttoa ehkäisevä tiukka politiikka

Vankeusrangaistuksen tai jopa ehdollisen vankeusrangaistuksen saaneet maahanmuuttajat eivät voi koskaan saada Tanskan kansalaisuutta. Lisäksi turvapaikanhakijoilta, joilla on rajalla mukanaan koruja, käteistä rahaa tai muita tavaroita, voidaan takavarikoida ne turvapaikkahakemusten käsittelystä ja majoituksesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Tällaiset toimenpiteet voivat olla vain pieni pelote maahanmuuttajille. Kun nämä toimenpiteet kuitenkin lasketaan yhteen, päätyvät monet maahanmuuttajat siihen tulokseen, että Tanskaa on parasta välttää. Lisäksi ne ovat merkki siitä, että Tanskan hallitus ja kansa eivät ole erityisen innostuneita maahanmuuttajien lisäämisestä, mikä on jo itsessään voimakas pelotevaikutus.

Saksan nykyinen vasemmistohallitus sen sijaan pyrkii viemään läpi merkittäviä uusia uudistuksia, joilla myönnetään kansalaisuus miljoonille maahanmuuttajille, joista monet ovat saapuneet Saksaan laittomasti. Tanskan eteläpuolella sijaitseva maa joutuu nyt kärsimään rajoituksettoman politiikkansa seurauksista.

6. Maahanmuuton kustannusten selittäminen vasemmiston näkökulmasta katsottuna

Hallitus käyttää uudenlaisia argumentteja, jotka puuttuvat useimpien konservatiivisen oikeiston poliitikkojen ja aktivistien retoriikasta. Vasemmistohallitus viittaa esimerkiksi maahanmuuton aiheuttaman jatkuvan väestönkasvun aiheuttamiin ympäristökustannuksiin sekä Tanskan anteliaalle sosiaaliturvamallille aiheutuvaan äärimmäiseen rasitukseen.

Itse asiassa hallitus kuvailee Tanskan mallia ”hyvinvointivaltion nimissä omaksutuksi sosiaali-nationalismiksi”. Tanska on myöntänyt, ettei se voi puolustaa anteliasta sosiaalimalliaan avoimien rajojen politiikalla, sillä maailman köyhät tulvivat maahan ja tuhoavat puolestaan sen, mitä tanskalaiset ovat rakentaneet vuosisatojen aikana.

Hallitus myös väittää avoimesti, että pieni maa ei ole maahanmuuttomaa eikä se halua sellaiseksi muuttua.

7. Kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden painostaminen ulos maasta

Pohjois-Euroopan maista sosiaalietuuksia hakevilla maahanmuuttajilla on vaikeampaa Tanskassa, varsinkin jos heidän turvapaikkahakemuksensa hylätään. Kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta Tanskan hallitus keskeyttää etuudet ja avustukset ja jopa lähettää heidät vankilaan, jotta heidät saataisiin ajettua pois maasta.

Pohjoisempana Ruotsi on tunnettu siitä, että se myöntää kansalaisuuden jopa kaikkein kyseenalaisimmille ulkomaalaisille, joista monilla on rikostuomioita ja heikko integroitumiskyky. Lisäksi jopa ne, jotka ovat raiskanneet lapsia, osallistuneet joukkoraiskauksiin tai kiduttaneet omaa raskaana olevaa tyttöystäväänsä, saavat jäädä maahan. Ruotsi on vain yksi monista länsimaista, jotka eivät ainoastaan kieltäydy karkottamasta kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, edes rikoksista tuomittuja, vaan eivät edes vaivaudu rajoittamaan heidän sosiaalietuuksiaan ja asunnon saantia.

8. Mainostaminen ulkomailla

Tanskan hallitus on mainostanut myös ulkomailla ja huomauttanut, että Tanskassa maahanmuuttoprosessi on paljon epäedullisempi kuin muissa maissa. Näissä mainoksissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka uusien sääntöjen myötä uusien pakolaisten sosiaalietuuksia vähennetään 50 prosenttia ja perheenyhdistämistä haetaan vuoden viiveellä.

Vaikka näillä mainoksilla ei ehkä ole juurikaan vaikutusta ulkomaalaisten haluun päästä Eurooppaan, ne varmasti lannistavat maahanmuuttajia matkustamasta Tanskaan. Ne lähettävät selkeän viestin siitä, että Tanska ei suhtaudu myönteisesti massamaahanmuuttoon. Tätä viestiä vahvistaa poliittinen luokka, kuten maahanmuutto- ja kotouttamisministeri Mattias Tesfaye, joka on useaan otteeseen todennut, että ”unelmani on, että turvapaikanhakijoita ei tule lainkaan”.

9. Lakisääteiset poikkeukset ja kolmansien maiden käsittelyprosessit

EU:n, Schengen-alueen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen jäsenenä Tanska on onnistunut harjoittamaan ainutlaatuista politiikkaansa neuvottelemalla joukon poikkeuksia (op-out) EU:n perussopimuksista.

Tämä on johtanut Tanskan uraauurtavaan ohjelmaan, jossa maahanmuuttajat lähetetään Afrikan maihin turvapaikkahakemusten käsittelyn ajaksi. EU on vastustanut tätä politiikkaa kiivaasti, mutta Tanskan kansalaiset kannattavat sitä.

Nämä oikeudelliset poikkeussäännökset ovat suurimmaksi osaksi vain Tanskalle ominaisia, ja ne antavat Tanskalle enemmän autonomiaa maahanmuuttokysymyksen käsittelyssä. Ne kuitenkin korostavat, miten Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja jopa EU:n kaltaiset instituutiot on suunniteltu siten, että ne karsastavat maiden kykyä torjua maahanmuuttoa ja säilyttää oma kansansa, kulttuurinsa ja väestörakenteensa.

Nämä instituutiot tarjoavat sopivia tekosyitä jopa konservatiivisille hallituksille, kuten Britannian konservatiiveille. Tämä puolue on jo vuosia luvannut vähentää maahanmuuttoa dramaattisesti, mutta vuonna 2022 maahan saapui ennätysmäärä ulkomaalaisia. Puolue turvautuu usein syyttämään Euroopan ihmisoikeussopimusta ja kansainvälisiä sopimuksia tästä kehityksestä.

Mille tahansa kansalliskonservatiiviselle hallitukselle, joka suhtautuu vakavasti maahanmuuttoon, maansa irrottaminen näistä kansainvälisistä sopimuksista on todennäköisesti vaikea mutta välttämätön prioriteetti.

10. Onnistuminen luo menestystä

Näillä Tanskan toteuttamilla rajuilla politiikoilla on ollut kaksi merkittävää vaikutusta. Ensinnäkin siirtolaisvirrat ovat romahtaneet. Maahanmuutto väheni 28 prosenttia vuodesta 2014, vuosi ennen pakolaiskriisiä, vuoteen 2019, vuosi ennen Covid-19-pandemiaa. Turvapaikkahakemusten kokonaismäärä laski 82 prosenttia, 14 792:sta 2 716:een, 5,8 miljoonan asukkaan maassa. Jos tätä suhdelukua sovellettaisiin Ranskaan, maassa olisi vain 31 000 turvapaikkahakemusta vuodessa, kun se vuonna 2019 oli 132 000. Juuri vuonna 2022 Ranska teki ennätyksen maahanmuutossa.

Tanskassa etnisten eurooppalaisten osuus on yksi suurimmista, ja maassa syntyneiden ei-eurooppalaisten osuus on noin 11 prosenttia. Esimerkiksi Ranskassa arvioidaan, että 35 prosenttia kaikista syntyneistä on ei-eurooppalaisia, kun taas Saksassa osuus on 24 prosenttia.

Vieläkin merkittävämpää on se, että huolimatta Tanskan aggressiivisesta politiikasta massamaahanmuuttoa vastaan maa on välttynyt konservatiivihallituksiin kohdistuvalta ankaralta tarkkailulta, koska ne ovat ilmaisseet samaa vastustusta maahanmuuttoa kohtaan.

Tanskan onnistunut massamaahanmuuton torjunta synnyttää lisää menestystä, ja tällainen politiikka palkitaan johdonmukaisesti vaaliuurnilla. Tanskan yhteiskunnassa on joitakin ainutlaatuisia tekijöitä, joiden ansiosta se voi kulkea omaa tietään maahanmuuttokysymyksessä. On kuitenkin selvää, että jos muu Eurooppa noudattaisi Tanskan politiikkaa ja asenteita, sekä laillinen että laiton maahanmuutto vähenisi dramaattisesti kaikkialla lännessä.

Lähde: Remix

33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Observer

Olen ennenkin sen sanonut ja sanon taas: Tanskasta pitäisi tuoda Suomeen muutama täyspäinen sosialidemokraatti ihan vaan malliksi.

Anomaster

Eivät varmaan suostu laskemaan niitä pois Tanskasta.

Veke

Ruotsalainen Per Olof Hansson keksi sanonnan .”kansankoti.”Olof Palme sitten myöhemmin päivitti sen ”kansojen kodiksi” mikä ruotsi on nytkin. Kohta se ei kuitenkaan ole sellainen, koska muslimit ei ajattele samalla tavalla, vaan ”Allahin kotiin” (ent.ruotsi)kuuluu vain muslimi.

stetsonlogi

Vasemmistolla ja vasemmistolla on eroa. Ja tietysti meitillä on se erillainen vasemmisto joka muuttaa miehetkin naisiksi ihan tuosta vaan.

Anomaster

Kirrkokin sitä muuttelua kannattaa, vaikka Jeesus ei muuttanut yhtään naista mieheksi tai päinvastoin.

No, epä tuo kirkko enää olekaan Jeesuksen sanansaattaja, vana se on vasemmistopoliittinen järjestö, joka kaappasi kristittyjen kirkon varoineen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Kallu

Täh, eikö ev.lut kirkko kieroilevine naispapittarineen ja kuohittuinen mieseunukkeineen olekaan SETA:n alajärjestö ja intersektionaalisen feminismin vahvin linnake? Kuinka minä olenkaan niin väärin käsittänyt?

Ilkka Forsten

Maailma on nykyään pelkkää väärinkäsitystä. Jos kerrot olevasi mies, et ole, sinä vain oletat olevasi, joten olet nainen.Jos sanot että minä en ole nainen, sinulle kerrotaan että kyllä olet, kuukautiset ovat vaan myöhässä, taidat olla vieläpä raskaana. Kun sitten sanot että selvä, olen nainen, et ole,pyrit vaan tuomaan esiin naisellista puoltasi, ja et sinä ole raskaana. Et voi olla, koska olet itse asiassa impiwaarainen juntti, no hyvä, olen impiwaarainen juntti jos niin sanotaan, et olekaan juntti vaan rasisti joka ihailee junttiutta. Sitten kuulet pitkän ja huolellisen jaarituksen junttiuden syvimmästä olemuksesta ja lopputulema on, että olet käynyt vähän kouluja, syöt punaista lihaa ja olet ylipainoinen keski-iän ylittänyt hetero kaljupää, joka hetki sitten väitti kiusallaan olevansa nainen. Olet siis sovinisti naisvihaaja. Halusit halventaa eri sukupuolia. Älä yhtään väitä vastaan. Mutta sinun on hyvä nyt tunnustaa että olet nainen. No niin, ,olen taas nainen, ei, olet muunsukupuolinen ja kouluja käymättömänä et ymmärrä näiden asioiden eroa. 1+1 ei ole 2, vaan 32..Ahaa, mitä ne kaikki tarkoittavat ? Senkin tyhmä ämmä ota selvää asioista – mistä asioista, no et sinä sitä miehenä voikaan käsittää tyypillinen rasisti juntti, joka yhä inttää olevansa nainen.

Anomaster

Tuoltahan tuo suvakkien kanssa keskusteleminen näyttää.

Eka Kettunen

Näitä Tanskalaisen mallin mukaisia toimenpiteitä kannatan Suomessakin toteutettaviksi.

Eetu

Tanska yhä tiukentaa otettaan loisturisteista. Määrät ovat jo vähentyneet täsmälleen yhtä monella elätillä kuin Ruotsin ja Saksan syytinkituristien määrä on lisääntynyt. Sillä sinne ne nyt menevät, kun EU:lla ei ole halua suojella Eurooppaa.

Onnea, Ruotsi ja Saksa. Sitä saa, mitä tilaa. Allahu akbar.

Ile

Maahanmuutto tuo meille vaurautta ja valoisan tulevaisuuden, hahahahahaha, vai mitä kokoomus? Vain maahanmuuttoa lisäämällä voimme säilyttää Pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja elintason, hahaahhahahahahha. Joopa joo, jäikö aivot narikkaan?

Anomaster

Ei ne aivot jääneet narikkaan, koska ei voi jättää narikkaan sellaista mitä ei ole alunperin ollutkaan.

Takaisin ryysyrantaan

On niitä aivoja ehkä ennen jonkin verran ollut, tai kenties se on ollut vain kovaa työtä, koska Suomi on noussut köyhyydestä hyvinvointivaltioksi. Jostain syystä nämä nykypäättäjät on hukanneet entisten ihmisten viisauden, ahkeruuden ja perinnön. No se hyvinvointivaltio loppui nyt tähän, aikansa kutakin. Nyt loisitaan muiden armoilla kaiken maailman liitoissa.

Anomaster

Joskus ennen kansaa edustamaan pyrki osaavia ihmisiä ja se oli luottamustehtävä, johon suhtauduttiin sen mukaisesti.

Nykyään sinne pyrkivät kaikenlaiset poliittiset broilerit, joille kansanedustaminen on puolueen johdon käskyläisyyttä ja uraputken hankkimista sekä etujen kahmintaa.

Kaverin Puolesta

Rasismia, jos haluaa oman maansa säilyvän samanlaisena tulevaisuuteen omille lapsilleen, eikä muuttuvan lähi-idän p–kavaltioksi tai afrikkalaiseksi slummiksi. Kyllä, olen siis sellainen rasisti.

Anomaster

Tuolla mittarilla Suomi ja muutkin Euroopan maat ovat pullollaan rasisteja.

Tare

Täällä yksi. Tulin rasistiksi kun alettiin haukua rasistiksi. Käänsin kelkan, en ala tyhjän takia syntipukiksi.

juu

Suomessa ja EU:ssa se ”maahanmuutto”, eli turvapaikkahuijaus on kuin joku pysäyttämätön luonnonvoima, jota me muka vielä tarvitsemme.
Olemme tuhoon tuomittu ja kuolemme sukupuuttoon ilman islamisti massamaahanmuuttoa…

Ilkka Forsten

Mahtaa mennä vielä vuosikymmen että tämän maan päättäjille tulisi tarve tehdä jotain vastaavaa. Riikka Purra sai jo suuyritysten pomoilta nillitystä siitä, kun hän sanoi ettei pidä sallia työvoimapulan paikkaajina jokaista kynnelle kykenevää hottentottia. Isokenkäiset julistivat että on epäisänmaallista yrittää rajoittaa maahanmuuttoa, koska yrityksillä on näyttöä miten ulkolaiset osaajat ovat hoitaneet hienosti tehtävänsä. Epäilemättä, kun kyseessä on joku vaikkapa kauko idästä tullut oikeasti työn perässä suomeen hakeutunut ja koulutettu henkilö. Mutta kun kyse ei olekaan siitä pienestä ryhmästä, vaan massoista joiden ÄO ei riitä edes kengän-nauhojen sitomiseen. Joku Nokian kaltainen yritys ei tarvitse yhtään mihinkään ganstaräppiä hoilaavaa roadmanin alkua, mutta silti he haluavat rinnastaa työlupien kanssa saapuneet saman kastiin ja kehuvat nyt, miten hienoa on että ” osaajia ” tulee eri maista. Halpatyövoimaa sillä porukalla voidaan vähän kasvattaa, mutta silti suurin osa jää ikuisen sosiaaliturvan varaan, eli on pelkkä kuluerä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Huru-ukko

Minä luin kanssa tuosta ”tuohtumuksesta”, että kuinka persut jarruttavat osaajien tuloa. Siinä samalla ajattelin, että nyt on mennyt isoilla herroilla puuroset ja vellit sekaisin. Kun toinen puhuu aidasta niin nämä aidanseipäistä. Miten ihmeessä nämä ”isokenkäiset” ovat päässeet johtaviin asemiinsa, kun kuullun ymmärtämisen taso on tuota luokkaa/luokatonta.

Ilkka Forsten

Kaksinaismoraali kukkii ja siihen sekottuu osittain tahallista ymmärtämättömyyttä. Eihän Purra tarkoittanut puheillaan sitä että niiden oikeiden osaajia tuloa halutaan rajoittaa. Mutta huomasitko taannoin kuinka koko hallitus siunaili sydäntäsärkevästi kun Jussi Halla-aho sanaili, että hänkin voisi haluta yhden pommin minkä kävisi pudottamassa venäläisten niskaan ukrainassa… Voi kauheaa, ihan hirveää ihmisvihaa, silmitöntä halua tuottaa vahinkoa toisille, ei tällaista saa koskaan ottaa hallitukseen jne jne… Ne SAMAT kaakattajat ovat yksi toisensa jälkeen antaneet siunauksensa sille että suomi lähettää aseita ja patruunoita, sekä nyttemmin myöskin passarivaunuja ukrainaan, ja niilläkö EI sitten tuoteta mitään vahinkoa venäläisille ?

Katsopa vaan niin tämä(kin) halla-ahon sanoma juttu nostetaan pikapuoliin osaksi vaalipeliä. Jokainen ämmä naukuu studiossa suomen kansalle miten teette virheen jos annatte äänenne Perus-Suomalaisille, he ovat ihmisvihaajia ja haluavat vahingoittaa muita ihmisiä.. Onhan J. Halla-aho suoraan sanonut haluavansa teloa venäläisiä nön nön nöö… hekin ovat vain ihmisiä nön nön nöö.. Se yksi lause ei tee kenellekään yhtään mitään, mutta aseet joita lähetetään kyllä tekevät. Eniten tässä raivostuttaa tämän per*****n tyhmän kansan kyvyttömyys ymmärtää mitään muuta kuin punavihreää sössötystä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Anomaster

Niillä on tapana kytätä jokaista sanomista ja kauhisteluun sopivat irroitetaan asiayhteydestä ja aletaan näyttävästi kauhistella. Täysin järjetöntä, mutta tuntuu uppoavan moniin äänestäjiin, ainakin suvakistuneihin.

Koba

Niin,mutta oikeasti tänne ei halua tulla korkeasti koulutettuja osaajia kun on huono ilmasto,korkea verotus,kadulla ryöstetään takki ja puhelin,vaimo ja tytär raiskataan,lapset hakkaa koulussa muslimit ja SETA tuputtaa siellä hormoniblokkereita.

Anomaster

Näistä kyvyttömistä maahanlampsijoista ei ole ollut kuin ongelmia ja valtavasti kustannuksia. Tätä suvakit eivät halua äänestäjien ymmärtävän. Siksi he aina vääristelevät jokaista maahanmuuttokriittistä sanaa ikään kuin tarkoitettasiiin kaikkia maahanmuuttavia.

Yhteen aikaan niiden mielilausahdus oli todeta, jos joku puhui laittomasta maahanänkeytymisestä, että ei voi laittaa rajoja kiinni. He tyrkyttävät sellaista käsitystä, että rajat ovat joko auki kaikille tai kiinni kaikille. Ikään kuin rajoilla ei voisi kontrolloida, mitä porukkaa tulee maahan ja sanoa yhdelle kyllä ja toiselle ei.

Kaikki poliitikot tietävät, että turvapaikanhakijat ovat pelkästään systeemin hyväksikäyttäjiä, eivätkä lainkaan oikeita turvapaikan tarvitsijoita. Poliitikot sallivat väärinkäytön, koska he haluavat niiden tulevan. Mystisempää on sitten se, että mitä järkeä on kerätä maahan ongelmia. Mitään hyvää tuossa ”suvaitsevaisuudessa” ei ole, pelkkää huonoa. Toimivat ikään kuin olisivat jonkin paholaisen vallassa. No, ehkä se Schwab, Soros ja Gates täyttävät sen paholaisen tunnusmerkit.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
ike

Voitaisiinko vaihtaa Tanskan hallinto noin edes muutavaksi vuodeksi suomen kanssa ”päittäin”.
Jos ei niin miksi ei. Onhan niitä kaikenlaisia ”työelämään” tutustumisia muillakin aloilla. Työelämä on jo niin kauas mennyt valtakunnanpoliitikoista että tuskinpa tällä mitään vaikutusta on, ei ole ollut silläkään että ovat aikoinaan siirtyneet nk. työelämän palvelukseen. Ymmärrys ei vaan lisäänny.

Anomaster

Tanskalaiset kyllä sanoisivat kauhuissaan, että ei käy, jos pääsisit ehdottamaan tuota.

jep

Niin, huomaatteko kuvassa, kuka ei kuulu joukkoon.

Ilkka Forsten

En uskalla arvata voi mennä toiseuttamisen puolelle tai vihapuheeksi.

Huru-ukko

SM?

jep

Ruotsin tie on meidän tiemme, valitettavasti.. Viimeinen sammuttaa valot.

Suomessa on hullut vallassa

Kyllä jos täällä enää silloin on edes valoja.

ike

Oma äly sanoo että noinhan se menee, mutta vanha häjy sanoo että periksi ei anneta.

Ilkka Forsten

Tai leirinuotion.