Kotimaa Rikos

10-vuotiaan tytön uskonnollinen kasvattaja raiskasi – Oulun käräjäoikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen

Kuva Pxhere.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistavuutta lisäsi se, että mies oli toiminut lapsen uskonnollisena kasvattajana.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Muso Asoevin Oulussa tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta yhteensä kolmen vuoden kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Teot ovat tapahtuneet kesän-syksyn 2018 aikana.

1975 syntynyt Muso Asoev oli kosketellut 10-vuotiasta tyttöä eri puolilta seksuaalisesti olennaisella tavalla noin neljällä eri tekokerralla, joista viimeisellä mies oli työntänyt kätensä tytön alushousuihin, kosketellut tämän sukuelintä ja tunkeutunut sormella tytön sukuelimeen. Mies oli samalla pitänyt tyttöä kiinni olkapäästä ja jalasta. Mies oli käyttänyt hyväkseen tytön pelkotilaa ja avuttomuutta.

Mies kiisti syytteet sanoen, että lapsi on laitettu kertomaan valheellinen kertomus muun muassa velka-asian vuoksi.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selitystä, vaan määräsi miehen 3 vuoden 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin myös korvaamaan lapselle 9 500 euroa kärsimyksestä sekä muusta tilapäisestä haitasta 1 000 euroa.

Teon rangaistavuutta lisää se, että lapsi on tuntenut erityistä luottamusta mieheen, sillä tämä vastasi tytön uskonnollisesta kasvatuksesta.

Asoevin puolustusasianajajan palkkio 13 624 euroa jää veronmaksajien tappioksi. Valtion varoista maksetaan uhrin puolustusasianajajan palkkio  5 301 euroa,  jonka Asoev joutuu maksamaan takaisin. Asoev joutuu maksamaan takaisin myös todistelukustannuksia 1 491 euroa.

Rikokset tehtiin moskeijassa

Kalevan mukaan Asoev teki rikoksensa Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneessa eli moskeijassa.

Uhriksi joutunut tyttö kävi moskeijassa opiskelemassa koraania.

Päivitetty rikoksen tekopaikka 20.3 klo 23:17

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa