Eurooppa Maahanmuutto

15 000 laitonta siirtolaista yritti Iso-Britanniaan veneillä vuonna 2020

Dover. Kuva Kham Tran / Flickr / CC BY 2.0

Noin 15 000 laitonta siirtolaista yritti vuoden 2020 aikana Englannin kanaalin ylitystä Ranskasta saarivaltioon. Asia käy ilmi Europolin raportista.

Europolin torstaina julkaiseman raportin mukaan viime vuoden alusta joulukuun puoleenväliin mennessä viranomaiset rekisteröivät yli 1300 tapausta, joissa oli mukana yli 15 000 laitonta siirtolaista. Tapaukset olivat yrityksiä ylittää Englannin kanaali Ranskasta Iso-Britanniaan. Luvuissa ovat mukana sekä onnistuneet että epäonnistuneet yritykset.

Raportti mainitsee Iso-Britannian laittomien siirtolaisten tärkeänä kohdemaana. Pääosa Englannin kanaalin ylityksistä alkaa Calaisista Ranskasta ja päämääränä on Dunkirk saarivaltiossa. Jonkin verran kanaalin ylityksiä alkaa Belgiasta.

Ensimmäinen merkittävä nousu kanaalin laittomasti ylittävien määrässä havaittiin lokakuussa 2018, ja sen jälkeen määrät ovat kohonneet jatkuvasti, erityisesti vuoden 2020 aikana.

Vuosien ajan laittomien siirtolaisten pääasiallinen tapa päästä Iso-Britanniaan oli salamatkustus rekkojen ja kuorma-autojen lastitiloissa. Viime aikoina pääpaino on siirtynyt pienveneillä tapahtuviin kanaalin ylityksiin.

Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Iso-Britanniassa toimivat ihmissalakuljettajat veloittavat jokaiselta asiakkaaltaan kanaalin ylityksessä avustamisesta noin 3000 euroa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit