Eurooppa Rikos

16-vuotias syyrialainen suunnitteli terrori-iskua myrkyn ja pommin avulla Norjassa – tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Kuva VOA / Wikimedia Commons / public domain.

Oslon käräjäoikeus on tuominnut syyrialaisen nuoren maahanmuuttajamiehen viideksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio tuli siitä, että syyrialainen oli yrittänyt suorittaa uskonnollisesti motivoituneita terrorismirikoksia. Hänellä oli myös ollut yhteyksiä islamilaiseen ISIS-terroristijärjestöön.

Oslon käräjäoikeuden tuomion mukaan 16-vuotias Syyriasta tullut maahanmuuttaja suunnitteli tekevänsä terrori-iskuja Norjassa myrkyllä ja pommilla uskontonsa nimissä.

Hän oli opiskellut internetissä, kuinka räjähteitä valmistetaan helposti saatavilla olevista materiaaleista. Syyrialainen oli myös etsinyt Internetistä, miten marttyyrit palkitaan ja mitkä paikat sopisivat iskun kohteiksi Norjassa.

Lisäksi syyrialainen oli tehnyt yhteistyötä islamilaisen ISIS-terroristijärjestön kanssa levittääkseen väkivaltaa edistävää propagandaa. Syyrialainen oli myös kerännyt rahaa terroristijärjestön toiminnan tukemiseksi.

Rangaistus on viisi vuotta vankeutta, josta nuoren iän vuoksi kolme vuotta on ehdollista. Jos henkilö olisi ollut täysi-ikäinen, rangaistus olisi voinut olla jopa 11 vuotta ehdotonta vankeutta.

Puolustus vaati 16-vuotiaan tuomitsemista yhdyskuntapalveluun tai nuorisohoitoon, mutta tuomioistuin viittasi rikoksen vakavuuteen ja halusi kovemmalla tuomiolla lähettää viestin muille maahanmuuttajille, joilla voi olla samanlaisia ​​ajatuksia.

16-vuotias kiisti rikoksen ja puolustautui tulkin välityksellä sanomalla, että hän oli vain ”utelias” ja halusi tietää, kuinka myrkkyjä ja pommeja valmistetaan. Tuomioistuin ei uskonut selitystä.

Kotietsinnän aikana poliisi löysi materiaaleja ja ohjeita pommien ja myrkkyjen valmistamiseksi. 16-vuotiaan tietokone sisälsi hakuhistoriaa viihdepaikoista, yökerhoista ja muista väkirikkaista paikoista, joissa terrori-isku voi johtaa mahdollisimman moniin menehtymisiin.

Lähteet VG, SVT, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sampo Maa

Kaikenlaisia siirtolaisia. Jotkut haluavat vain rahaa. Jotkut haluavat rahaa ja pikkutyttöjä. Ja jotkut haluavat räjäyttää koko paskan ilmaan. Onhan siinä monimuotoisuutta, täytyy myöntää.

Ilkka Forsten

Ei sitten sattunut hakemaan yhdenkään moskeijan sijantia netistä, nehän on myöskin väkirikkaita paikkoja. Puhun tästä siksi että jos motiivi ei ollut uskonnollinen, eikä juuri muutakaan, niin eikö moskeija olisi ollut ihan yhtä luonnollinen valinta ?

juha II

Suomessa hänet olisi valittu suunnilleen ”Vuoden pakolaiseksi”!

Horace Smith

Juu, vuoden pakolainen, joskus jopa kahden. Riippuen siitä, missä vaiheessa räjäyttää itsensä tai joutuu vankilaan ja sen jälkeen poistetuksi maasta.

timo

Their kids are learning to kill you and your kids. What are you doing?

Ilkka Forsten

We say thank you, and make there life so easy as possible. Our way is humanity because YLVA say racist not welcome to EU..

Illu

Pelkästään vankilaan? Eikö tuollainen pitäisi karkoittaa heti vankilasta päästyä??? Ei ansaitse mitään turvapaikkaa ja loppuelämän sponssia veronmaksajien rahoilla!!!

John Quiman

Pitäisi, kaiken järjen mukaan, mutta nykyään kaikki järki on kadoksissa.

Ilkka Forsten

Nallinikkari tarvitsee turvapaikkaa, onko Juha Sipilä nyt kuulolla ?

kasimir

Siis kaksi vuotta ehdotonta? On vapaana ensi vuonna tai viimeistään v. 2023. En tiiä Norjasta, mutta Suomessahan tuollaista jäbää ei varmasti saa edes seurata tai profiloida vapauduttuaan. Deradikalisaatiot eivät näihin tehoa. Pitääkö tosiaan vain odottaa, kunnes se väistämätön tapahtuu? Kyllä jokainen ymmärtää, mitä tuollainen ISIS-sympatiseeraaja saa vielä aikaan. Sitten taas muka yllätytään kun jotain tapahtuu.
Monikohan woke-ihminen haluaisi tuollaisen tyypin naapurikseen? Eli kun moraaliposeerauksen sijaan pitäisi ihan itse olla kerrankin kosketuksissa tähän ihanuuteen sen sijaan että twiittailee kauniita sanoja ja itsestäänselvyyksiä.

John Quiman

Ei kun kahden vuoden päästä yrittämään uudestaan, vahingosta viisastuneena.

Ilkka Forsten

Muistan että muuan Norjalainen joka kokeili omaa tempaustaa eräällä saarella, nimettiin niin vaaralliseksi ettei vapaus koita koskaan, mutta mehmetti saa kaiken anteeksi.. Joku on pahasti viturallaan.

Kata

No oli vain ”utelias”…voi mahoton no sillai sitten niin.Uteliaita ollu männä vuosina palio.

Unto

Syyrialaiset saavat olla Syyriassa.

Kaino-Vieno Huttunen

Tämäkin tuli Norjaan Syyrian sodan pakolaisena. Syyrian sotaa pakenevia on kuitenkin karkeasti kahta tyyppiä, hallituksen puolella olevia, jotka pakenevat kapinallisia. Kapinallisia ja heidän tukijoitaan, jotka pakevat hallituksen joukkoja. ISIS on yksi kapinallisryhmistä ja jossain välisdä se muistaakseni julisti sodan myös Eurooppaa vastaan. Euroopan pakolaispolitiikka 8n ongelmallista, koska pakolaisia otetaan suuria määriä ja heidät päästetään mantereelle ilman matkustusasiakirjoja. Näin ISIS:in ja muiden terroristijärjestöjen on helppo soluttautua joukkoon. Minusta jo heti alussa Syyrian sodan pakolaiset olisi pitänyt leirittää Euroopan ulkopuolelle. Tämä nykysysteemi on naiivi ja itsetuhoinen.

Neiti Marple

16-vuotiaat syyrialaiset osaavat rakentaa pommeja. Onko kysymyksessä pahanmielenpommi? Näille leikkipakolaisille uskottavien kertomusten jälkeen myönnetään oleskelulupa sekä jokamiehen kansalaisuus.
Lisää on jonottamassa Latviassa näitä elätettäväksi pyrkiviä. Latvian rajan on ylittänyt laittomasti Irakilaisia ja paljon muita onnenonkijoita. Suomessa sisäministerin alaisuudessa suunnitellaan vastaanottokeskusten kunnostamista näille leikkipakolaisille,

Hyvä meininki

Mitä ihmettä? Eikö paikallinen Sossu onnistunut? Jäikö rahasta kiinni? Vai olisiko niin, että jälleen todiste, miten muslimi vanhemmat yms, kasvattavat ja muistuttavat koraanista. Että vääräuskoinen on tapettava. Normaali 16 v miettii mikä ammatti olisi hyvä. Tai harrastus. Mutta näitä suojellaan ja rahaa lapioidaan miljardeja. Moskeijaa on oltava. Jotta siellä kotoutuvat. Vastoin länsimaailmaa.

murre iisakki riepunen

Nilviäinen.