Kotimaa

1800-luvun lopulla valmistunut höyrylaiva S/S Toimi kuljettaa yleisöä kahtena viikonloppuna

S/S Toimi.

Vuonna 1898 Helsingissä Stenbergin konepajalla rakennettu höyrylaiva Toimi on harvinainen näky nykypäivänä.

Laivan ulkomuoto on pysynyt koko ikänsä samanlaisena ja sen höyrykattila lämmitetään edelleenkin paikallisista puista tehdyistä haloilla.

Toimi-laivan historia on värikäs, sillä laivaa on käytetty muun muassa sota-aikana matkustajaliikennekäytössä reitillä Sumiainen-Äänekoski-Suolahti.

Matkustajien kuljettamisen lisäksi Toimin tehtäviin kuului tuolloin myös postin kuljettaminen.

Yleensä Toimi-laivaa voi ihastella Suolahden perinnetelakalla, mutta tänä kesänä Toimin kyytiin on kuitenkin mahdollista päästä kahtena viikonloppuna järjestettävillä yleisöristeilyillä.

Alus lähtee klo 11:30 jälkeen lauantaina 31.7. Äänekosken Mustaniemen satamasta sekä sunnuntaina 1.8., lauantaina 7.8. ja sunnuntaina 8.8. Suolahden vanhan aseman edestä.

Tilaa
Ilmoita
guest
5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

1898 osattiin vielä tehdä jotain Toimi(vaakin.) Mieltäni ilahdutti suuresti ajatus siitä että höyrykattilaa lämmitetään paikallisilla ” halosilla .” Niin iso pölkky(pää) kuin muuan rouva on, tarjoaa kattilaan kunnon paineet, sillä hän teki sen jo presidenttinä ollessaan mitä en koskaan tule unohtamaan.

Kuinkas se ennuste menikään että uuninluukut kolisee ja piipusta tuppaa mustaa savua. ” Sama kaiku on askelten, kyllä vaistomme tuntee sen..”

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Onkohan laivalla pienoinen kahvila ja Sanni ja Marleena… 🙂

Ilkka Forsten

”Sanna ja Maria.”

Kata

😀 No hitto joo!

John Quiman

Tulevaa ministeriainesta kuppilan kassatyttönä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa