Eurooppa Rikos

19-vuotias Hassan on syyllistynyt 221 rikokseen neljässä vuodessa – ”En kadu mitään”

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Hassanin mielestä rikoksen tekeminen on kuin huumetta.

Tukholmassa asuva ”Hassan” [nimi on muutettu] teki ensimmäisen rikoksensa ollessaan 12-vuotias. Asiasta kertovan SVT:n mukaan Hassan on nyt 19-vuotias ja epäiltynä tai syyllistynyt tähän mennessä kaikkiaan 221 rikokseen. Vuoden 2015 jälkeen Hassan on tehnyt 200 rikosta. Minkäänlaista muutosta Hassanin toiminnassa ei ole näköpiirissä.

Hassan istuu nyt vankilassa 28 kuukauden mittaista tuomiota, josta hän vapautuu kärsittyään tuomiosta kaksi kolmasosaa.

Hänen rikollisuransa alkoi pyörävarkauksilla, mutta laajeni pikku hiljaa vakavampiin rikoksiin, kuten omaisuusrikoksiin.

Poliisi sekä sosiaali- ja muut viranomaiset eivät ole kyenneet tekemään Hassanin rikollisen uran katkaisemiseksi juuri mitään. Alle 18-vuotiaita voidaan pidättää ainoastaan erittäin vakavista rikoksista. Hassan on laitettu nuorisokotiin, mutta sen seurauksena hän on tutustunut uusiin rikollisiin, joista on tullut hänen roolimallejaan.

Syyllistyttyään jo 14-vuotiaana autovarkauteen ja sen jälkeen lukuisiin muihin rikoksiin, Hassan oli 16-vuotiaana ensimmäistä kertaa oikeudenkäynnissä. Hänet tuomionsa oli  31,5 kuukautta, mutta kaikkien alennusten jälkeen tuomiota jäi jäljelle vain 2 kuukautta.  Nuoren ikänsä vuoksi hän ei kuitenkaan joutunut kärsimään edes sitä.

Hassanin mielestä rikoksen tekeminen on kuin huumetta. Hän tekee jatkuvasti uusia rikoksia ja joutuu taas pidätetyksi. Hän ei kuitenkaan kadu mitään eikä usko pystyvänsä muuttumaan.

  • 2K
    Shares