Eurooppa Maahanmuutto

24 henkilöllisyyden nigerialainen jäi kiinni Saksassa

Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Saksassa poliisin tarkastuksessa jäi kiinni nigerialainen, jolla osoittautui olevan 24 henkilöllisyyttä.

Saksan Essenissä poliisi sai kiinni 48-vuotiaan nigerialaisen, jolla oli 24 henkilöllisyyttä, kertoo WAZ. Nigerialainen yritti paeta poliisin tarkastusta ja aiheutti tilanteessa vammoja kahdelle virkailijalle.

Poliisin tiedottaja Peter Elke kertoo, että nigerialainen oli käyttänyt henkilöllisyystodistuksissa eri nimiä, muutellut hieman kirjoitusasua, vaihtanut etu- ja sukunimien paikkoja sekä käyttänyt eri syntymäaikoja.

Nigerialainen oli henkilöllisyyttä tarkastettaessa käyttänyt muun muassa nigerialaisia, ranskalaisia ja saksalaisia henkilöllisyystodistuksia sekä sosiaaliviranomaisten todistuksia, joissa ei ollut valokuvaa.

Vielä ei ole tiedossa, onko mies myös nostanut 24-kertaisia sosiaalitukia.

Elke kertoo, että tilanne on päässyt syntymään, koska Saksassa eri viranomaisilla on omat tietojärjestelmänsä, eikä tietoja tarkasteta viranomaisten välillä.

– Laki sitoo poliisia, vaikka tuntuisi, että jotain on pielessä, Elke sanoo.

24 henkilöllisyyttä ei riko vielä ennätyksiä

Tapaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan, eikä 24 henkilöllisyyden nigerialainen vielä riko ennätyksiä Saksassa.

Kaksi vuotta sitten marokkolainen turvapaikanhakija jäi kiinni junassa ilman voimassaolevaa lippua matkustamisesta. Kävi ilmi, että hänellä oli yli 20 eri henkilöllisyyttä.

7 syntymäpäivän ja 23 henkilöllisyyden marokkolainen tuomittiin viime kesänä vankeuteen. Hän oli ilmoittanut poliisille kansallisuudekseen tilanteesta riippuen Libyan, Ranskan, Syyrian, Marokon tai Algerian.

Kyseenalainen ennätys henkilöllisyyksien määrässä kuulunee toistaiseksi eräälle georgialaismiehelle.

Saksan liittotasavallan poliisi löysi viime kesänä Eurocity-junassa tekemässään tarkastuksessa georgialaisen miehen, jolla oli 45 henkilöllisyyttä. Georgialaisen 51-vuotiaan miehen hallusta löytyi aluksi kaksi eri nimille kirjoitettua passia. Jatkotutkimuksissa huomattiin, ettei mies ollut tyytynyt vain kahteen identiteettiin vaan hän oli kehittänyt turvakseen 45 henkilöllisyyden verkon.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi