Eurooppa Maahanmuutto

Sveitsissä löydetty erittäin vastustuskykyinen tuberkuloosibakteeri – lähtöisin Afrikan sarvesta

Kuva Pixnio
Sveitsissä on löydetty “moniresistentti” tuberkuloosin muoto. Tuberkuloosin kantajat ovat Afrikan sarvesta tai Sudanista tulleita turvapaikanhakijoita.

Zürichin yliopiston laboratorion julkaisema raportti mainitsee useita tapauksia vuodelta 2016.

Nämä bakteerit olivat vastustuskykyisiä neljää eri antibioottia vastaan. Tällaista ei ole koskaan ennen havaittu, tutkimusjohtaja Peter Keller toteaa.

Raportin mukaan myös Saksassa on rekisteröity yksi tapaus, jossa taudinaiheuttaja oli sama. Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (European Center for Disease Prevention and Control, ECDC)  rekistereistä löytyy kaikkiaan 21 vastaavaa tapausta. Kaikki kantajat ovat saapuneet joko Afrikan sarvesta tai Sudanista.

Bakteerin leviämistä varten on jouduttu ryhtymään erityisiin toimenpiteisiin.

Epätavallinen tapaus johti Euroopan laajuisen hälytysjärjestelmän kehittämiseen, jolla eri maiden organisaatioita voidaan varoittaa vaarallisista tuberkuloosin aiheuttajista, Keller sanoo.

Raportin mukaan tuberkuloosi levisi Bani Walidin pakolaisleirillä Libyassa. Ei ole selvää, kuinka monta vaarallista moniresistenttiä tuberkuloosibakteeria kantavaa tapausta on tunnistettu vuoden 2017 aikana.

 

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset