Eurooppa Maahanmuutto

Unkari: EU:n käännytettävä siirtolaisveneet takaisin kuten Australia tekee

Julie Bishop ja Szijjártó Péter vuonna 2016. Kuva Unkarin hallitus / Burger Zsolt
Unkari ja Australia ovat täysin samaa mieltä maahanmuutosta. Laiton siirtolaisuus täytyy saada hallintaan jo sen lähteillä, rajavalvonta täytyy olla tehokasta ja molemmille maille on tärkeää säilyttää itsenäisyys sekä turvallisuus.

Unkarin kauppa ja ulkoministeri  Péter Szijjártó keskusteli australialaisen kollegansa Julie Bishopin kanssa Budapestissä torstaina. Szijjártó totesi molempien maiden taistelevan terrorismia vastaan muun muassa ISIS:ä vastaan Irakissa.

Szijjártón mukaan ministerit keskustelivat myös YK:n maailmanlaajuisesta siirtolaisuuspaketista. Unkari ei hyväksy YK:n ajatusta siirtolaisuuden myönteisyydestä ja sen pysäyttämisen mahdottomuudesta.

Siirtolaisuus on paha asia ja se täytyy lopettaa, Szijjártó painotti.

Unkari ja Australia haluavat myös molemmat lopettaa ihmissalakuljetuksen.

Euroopan täytyy käännyttää ihmissalakuljettajien alukset takaisin, joilla he salakuljettavat laittomia siirtolaisia Välimeren yli. Aivan kuten Australia tekee omalla rannikollaan, Szijjártó sanoi.

Hänen mukaansa Australia toimii järkevästi käsitellessään kaikki turvapaikkahakemukset rajojensa ulkopuolella. Euroopan tulisi hänen mukaansa toimia samoin ja pystyttää alueensa ulkopuolelle pakolaiskeskuksia turvapaikkahakemusten käsittelyä varten. Szijjártó pitää myös järkevänä Australian käytäntöä palauttaa laittomat siirtolaiset takaisin kolmansiin maihin.

Julie Bishop sanoi, että vaikka Australia ei tarvitsekaan maahanmuutossa oppitunteja muilta mailta, se näyttää esimerkkiä muille pakolaistilanteen hallinnasta sulkematta kuitenkaan kokonaan ovia pakolaisilta. Hänen mukaansa Australia voi ottaa pakolaisia, mutta edellyttää itsemääräämisoikeutensa kunnioittamista maahanmuuttopolitiikasta puhuttaessa.

Magyar Idők

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa