Eurooppa

37-vuotiaalla Nabatanzilla 38 lasta, eikä loppua näy

Kuvituskuva

Uutisia naisista, jotka ovat synnyttäneet ennätysmääriä lapsia on maailma pullollaan. Usein uutiset todetaan lopulta ankoiksi. Uutinen nigerialaisesta Mariam Nabatanzista näyttäisi olevan poikkeus. 37-vuotias Mariam on synnyttänyt 38 lasta, eikä uskalla lopettaa, koska sen on kerrottu olevan hengenvaarallista.

„Se on totta“, sanoo Samari Musenero paikallishallinnosta. „Vanhin on 23-vuotias ja nuorin neljä kuukautta.“ Neljä kertaa Mariam on synnyttänyt kolmoset ja kolme kertaa kaksoset, joka selittää muuten mahdotonta yhtälöä. Kymmenen lapsista on tyttöjä ja loput poikia.

Kaksitoista vuotiaana naimisiin 40 – vuotiaan miehen kanssa

Nabatanzi naitettiin kaksitoista vuotiaana 40 – vuotiaalle miehelle sen jälkeen, kun hänen äitipuolensa oli murhannut kolme muuta sisarusta. Nabatanzi ei ollut kotona, kun äitipuoli syötti kolmelle sisarukselle ruokaa terästettynä lasinsirpaleilla. Muut sisarukset kuolivat, Nabatanzi pääsi naimisiin.

Ensimmäisessä synnytyksessä Nabatanzi sai ensimmäiset kaksoset ja kaksi vuotta myöhemmin ensimmäiset kolmoset. Tämä ei tullut hänelle yllätyksenä. „Isäni on 45 lapsen isä ja kaikki ovat vähintään kaksosia, jopa viitosia on joukossa.“

Kierukan vuoksi koomaan

Synnytyksen numero kuusi jälkeen Nabatanzilla oli jo 18 lasta ja hän halusi lopettaa synnyttämisen. Sairaalassa Nabatanzia varoitettiin lopettamisen vaaroista. Lääkäri Ahmed Kikomento selitti Nabatanzille, että hänen geneettinen ominaisuus sai aikaan useamman munasolun kehittymisen kierron aikana ja hedelmöimättömien munasolujen uskottiin vaarantavan hänen terveyden. Nabatanzille laitettu kierukka sai hänet vajoamaan koomaan.

Nabatanzi ei ole aina tyytyväinen elämäänsä. Hänet tunnetaan myös nimellä Nalongo Muzaala Bana (kaksonen joka synnyttää nelosia) ja taistelee taloudellisten ongelmien kanssa päivittäin. Aviomiehen kerrotaan olevan väkivaltainen eikä hän tee perheensä eteen mitään.

Nabatanzi hoitaa „sivutoimena“ tuloja perheeseen

Nabatanzin perhe tarvitsee päivittäin mm. kymmenen kiloa maissijauhoja, neljä kiloa sokeria ja kolme palaa saippuaa. Nabatanzi kerää lääkekasveja, stailaa morsiamia ja työskentelee erilaisissa tapahtumissa. Nabatanzilla on myös suuria tulevaisuuden suunnitelmia. Hän haluaa rakentaa vesiputkiston, jota kautta voisi myydä vettä lähiympäristöön.

Kohtalonsa kanssa Nabatanzi on sinut: „Minä lopetin itseni säälimisen, koska tiedän, että lapset ovat Jumalan siunaus, joista pitää huolehtia ja minä yritän parhaani.“

Lähteet:

Englanniksi

Saksaksi

  • 139
    Shares