Kotimaa Kulttuuri

612-soihtukulkue juhlistaa edellisvuosien tapaan Suomen itsenäisyyttä

Kuva 612.fi
612.fi-yhdistys järjestää myös tänä vuonna perinteisen soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle itsenäisyyspäivänä.

Soihtukulkue Suomen itsenäisyyden  kunniaksi järjestetään perinteisesti myös tänä vuonna itsenäisyyspäivänä. Kulkue Hietaniemen sankarihautausmaalle lähtee Töölöntorilta 6.12.2018 klo 18:30.

Tämä vuosi on maamme itsenäisyyden sadas ja haluamme korostaa kansaamme vuonna 1918 jakaneen aseellisen tragedian sijaan sitä kansallista yhtenäisyyttä, josta talvisodan henki ja sotien jälkeinen jälleenrakennus saivat voimansa.

Yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja poliittinen polarisaatio on lyönyt kiilaa suomalaisten väliin vaikka juuri epävarmoina aikoina pienen kansan suurin voimavara on yhtenäisyys.

Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta.

Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa: ”Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana”.

Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu.

Tältä pohjalta 612.fi -yhdistys toivottaa kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia.

Lisää tietoa saa tapahtuman Facebook-sivulta.

  • 545
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset