Kotimaa Rikos

68-vuotias ampui kotiinsa tunkeutunutta ryöstäjää – asukas tuomittiin ehdolliseen

Kuva: Pixabay.
Kyseessä on Lempäälän Kuljun ampumistapaus, joka tapahtui 21. huhtikuuta 2017. Kaksi miestä tunkeutui myöhään illalla 68-vuotiaan miehen kotiin, pahoinpiteli asukasta ja aikoi ryöstää aseet. Asukas puolustautui ampumalla ryöstäjää revolverilla.

Talon asukas, 68-vuotias mies, tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikkomuksesta ja hätävarjelun liioitteluna tehdystä tapon yrityksestä.

Ryöstäjät olivat kaataneet asukkaan maahan ja pahoinpidelleet häntä. Oikeuden mukaan asukkaalla oli perusteltu syy epäillä olevansa hengenvaarassa. Asukas oli hakenut tyynyn alta ladatun revolverin, jolla ampui pimeässä huoneessa ryöstäjää keuhkoon. Koska asukas oli alaston, hän ei uskaltanut paeta ulos kylmään, vaan päätti ajaa ryöstäjät pakoon. Ulkona asukas ampui kolme kertaa ryöstäjiä kohti, jolloin yksi luoti osui sisällä haavoittuneen ryöstäjän pohkeeseen.

Oikeus vapautti asukkaan rangaistusvastuusta sisällä ammutun laukauksen osalta.

Kotiin tunkeutuneet murtomiehet tuomittiin 1 vuoden 10 kuukauden sekä 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Ryöstäjien autonkuljettajana toiminut tuomittiin 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta varkauteen ja kotirauhan rikkomiseen. Tämän lisäksi 1982 syntynyt mies tuomittiin 60 päiväsakkoon avunannosta varkauteen, koska oli kertonut ryöstäjille talossa olevista ampuma-aseista.

Lähde: Aamulehti

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit