Eurooppa Maahanmuutto

72 % virolaisista ei kannata maahanmuuttokiintiön nostamista

Kuva Wikimedia Commons.
Tutkimuksen mukaan 72 % äänioikeutetuista virolaisista ei pidä Viron maahanmuuttokiintiön nostamista tarpeellisena. Viron vuotuinen maahanmuuttokiintiö tuli täyteen jo kesällä.

Viron työnantajien keskusliitto on ehdottanut maahanmuuttokiintiön nostamista, mutta Viron kansa on uusimman tutkimuksen mukaan toista mieltä. Elokuussa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 72 % äänioikeutetuista virolaisista ei pidä vuosittaisen maahanmuuttokiintiön nostamista tarpeellisena. Kyselyyn osallistui 1 082 vähintään 18-vuotta täyttänyttä Viron kansalaista.

Oleskelulupaa hakevat ulkomaalaiset sijoittuvat maahanmuuttokiintiöön, jonka perusteella lupia myönnetään.  Viron maahanmuuttokiintiö ei saa ylittää 0,1 % maassa vakituisesti asuvien määrää, eli kiintiön suuruus on tänä vuonna 1 317 henkilöä. Kiintiöön ei kuitenkaan lasketa mm. Yhdysvaltain, Japanin ja EU:n kansalaisia sekä näiden perheenjäseniä ja opiskelijoita. Viron maahanmuuttokiintiö vuodelle 2017 tuli täyteen jo kesällä, minkä takia uusia lupia ei myönnetä loppuvuoden ajalta. Maahanmuuttokiintiö on ollut Viron lainsäädännössä 1990-luvulta saakka.

 

 

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit