Eurooppa

Yli 800 hengen joukkotappelu Harmanlin pakolaisleirissä

Ihmisiä loukkaantui, poliisiauto tuhottiin ja paloletkulle tuli käyttöä.


Harmanlin pakolaiskeskuksen joukkotappeluun osallistui lähes 800 asukkia, raportoi BGNES.

Poliisin mukaan kolme Syyrian kansalaista loukkaantui. Pakolaisvirasto ilmoitti, että se pyytää sisäministeriöltä keskukselle ulkoista vartiointia. Harkitaan myös keskuksen muuttamista avoimesta suljetuksi, ilmoitti Pakolaisviraston osastopäällikkö Toma Zafirov. Hän täsmensi, että tappelu alkoi noin klo 22.00 aikoihin sen jälkeen kun irakilais- ja afganistanilaisryhmän välille oli syntynyt konflikti. Eräs sotaa paennut irakilainen kertoi, että he eivät halunneet tällaisia konflikteja ja hän pelkää nyt henkensä edestä.

Keskuksen henkilökunta teki hälytyksen paikalliselle poliisihallinnolle. Keskukseen lähetettiin yli 50 poliisia, joita tappelevat pakolaiset tervehtivät heittelemällä heitä kivillä. Läheisistä asuintaloista tappelua seuranneet silminnäkijät kertoivat, että tappeleva väkijoukko jouduttiin hajottamaan paloletkun vesisuihkulla. VMRO-puolueen Harmanlin aluejohto suunnittelee jo uutta mielenosoitusta, joka on tarkoitus pitää 4. syyskuuta. He vaativat, että Harmanlin leiri muutetaan avoimesta suljetuksi ja he vaativat myös tiukempaa valvontaa, ja aseiden hallussapidon kieltämistä maahanmuuttajilta.

BGNES kertoo, että tappelut pakolaiskeskuksessa alkoivat vähän ennen puoltayötä. Ennen tappelua pakolaiset olivat kokoontuneet erääseen huoneeseen juopottelemaan ja huvittelemaan, mutta bileet kääntyivät lopulta tappeluksi. Kaksi loukkaantui ja ambulanssi kävi hakemassa heidät pois. Kolmannen lääkärit tutkivat paikalla.

Silminnäkijöiden mukaan noin puolenyön maissa paikalle kiirehtivät Harmanlin kunnanjohtaja ja sihteeri, sekä sisäministeriön Haskovon aluehallinnon johtaja Angel Tsankov ja Harmanlin poliisihallinnon päällikkö. Leiriin saapui useita partioautoja ja neljä santarmien ajoneuvoa. Ulkopuolisia ei päästetty leiriin. Leirin portille oli kokoontunut Harmanlin asukkaita, mutta heidät ajettiin pois. Silminnäkijöiden mukaan yhteenoton aikana tuhottiin yksi partioauto. Tämä oli maahanmuuttajien uusin tappelu leirissä. Viikko sitten afganistanilaisryhmän sisäisessä tappelussa puukotettiin kahta 19-vuotiasta. He olivat omia maanmiehiä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit