Eurooppa Maahanmuutto

91 miljoonaa maksaneiden turvapaikanhakijoiden konttikylien purkaminen maksaa Berliinille 47 miljoonaa

Kuva Pixabay.

Berliiniin pystytettiin turvapaikanhakijavyöryn kiihkeimpänä aikana konttikyliä turvapaikanhakijoiden majoittamista varten. Näiden 91 miljoonaa euroa maksaneiden väliaikaismajoitusten purkaminen ja alueiden ennallistaminen tulee maksamaan valtiolle 47 miljoonaa euroa.

Kun Saksaan vyöryi turvapaikanhakijoita kuluvan vuosikymmenen puolessa välissä, Berliini joutui pystyttämään 17 konttikylää turvapaikanhakijoiden asunnoiksi. Näissä väliaikaiskodeissa oli normaalin asunnon varustelu – keittiöt, kylpyhuoneet, makuuhuoneet.

Vaikka turvapaikanhakijoiden vyöry on hieman laantunut huippuvuosista, 15 konttikylässä on vielä asukkaita. Asukkaiden määrä konttikylissä vaihtelee 144 ja 386 välillä.

Kun väliaikaisasumusten käyttöikä joskus tulee tiensä päähän, asumukset tulee purkaa ja alueet ennallistaa. Kovin halpaa turvapaikanhakijoiden asumusten purkaminen ei veronmaksajille ole, mikäli valtio-omisteisen BIM-yhtiön laskelmat pitävät paikkansa: BIM on arvioinut purku- ja ennallistamistyöhön kuluvan 47 miljoonaa euroa, Bild raportoi.

Konttikylien rakentaminen ja varustelu vuosina 2016-17 on maksanut kaikkiaan 91 miljoonaa euroa. Alun perin vaadittua kolmen vuoden käyttöaikaa on jo päätetty jatkettu kolmella vuodella, mikä tarkoittaisi konttikylien purkamista vuosien 2023-24 välisenä aikana.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa