Kotimaa

Aakkoset-makeispussit moniarvoistuvat – kirjaimet nyt myös arabiaksi

Kuva Cloetta / CC BY 3.0

Koska Suomessa puhutaan nykyään useita kieliä, Aakkoset-makeispussit löytyvät kaupoista touko-kesäkuusta 2020 alkaen suomen lisäksi muun muassa arabiaksi, arabialaisine kirjaimineen.

Aakkoset-karkkibrändi juhlii nyt 50-vuotista taivaltaan Suomessa uusilla ”aakkosilla”. Makeisvalmistaja Cloetta kertoo tuovansa pusseihin uusia kieliä.

– Suomi on muuttunut ja Aakkoset haluaa muuttua mukana, makeisvalmistaja kertoo tiedotteessaan.

– Kirjaimet ja kieli ovat aina olleet erottamaton osa Aakkoset-makeisia. Suomalaiset ovat bongailleet karkeista tuttuja kirjaimia jo 50 vuoden ajan ja muodostaneet niistä sanoja. Näin juhlavuotena valjastamme Aakkoset-brändin hyvälle asialle – arvostamaan moninaisuutta ja auttamaan meitä ymmärtämään toisiamme. Uusien kielien tuominen Aakkosiin on meidän näköisemme iso teko, joka viestii Aakkosten ja Cloettan arvomaailmaa, kertoo Cloettan makeisten markkinointipäällikkö Maija Paakkanen.

Makeispusseihin päivitetyt kielet ja kirjaimet ovat Suomen virallisten kielten suomen ja ruotsin lisäksi maassamme nykyään puhutuimpia vieraita kieliä kuten arabia, mutta myös inarinsaame, venäjä, viro sekä englanti.

– Kielet on valittu pusseihin niiden puhujamäärän ja merkityksen perusteella. Toivomme, että valitut kielet ilahduttavat mahdollisimman monia, Cloettan makeispussien tuoteryhmäpäällikkö Heidi Pekkala kertoo.

Moniarvoiset tuotteet tulevat kauppoihin touko-kesäkuusta 2020 alkaen ja ovat saatavilla koko juhlavuoden ajan.

Koska moni arabiankielinen on muslimi eikä syö liivatetta, joka yleensä valmistetaan muslimien vieroksumista possuista, asiasta varoitetaan pussissa arabiaksi.

Cloetta-konserni on ruotsalainen makeisalan yritys ja sen muita brändejä ovat Tupla, TV Mix, Mynthon, Sisu ja Läkerol sekä irtokarkkikonseptit Karkkikatu ja Candyking.

  • 684
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset