Kotimaa Politiikka

Aamulehden virheellinen uutinen Tampereen Perussuomalaisten ehdokkaasta herätti hämmennystä

Aamulehti uutisoi keskiviikkona painetussa lehdessään ja verkkojulkaisussaan, että tunnettu tamperelainen maahanmuuttokriitikko Seppo Lehto olisi Tampereella kunnallisvaaliehdokkaana Perussuomalaisten listalla. Aamulehden uutinen herätti sosiaalisessa mediassa ihmetystä perussuomalaisten keskuudessa.

Aamulehti uutisoi keskiviikkona painetussa lehdessään sekä aamulla 6:39 julkaistussa verkkojulkaisunsa artikkelissa, että Seppo Lehto olisi kunnallisvaaleissa ehdokkaana Tampereen Perussuomalaisten listalta.

Aamulehti kirjoitti, että ”Perussuomalaisista Kiemungin lisäksi Veltto Virtanen voi herättää mielipiteitä. Samoin Seppo Lehto, joka on istunut vankilassa muun muassa törkeistä kunnianloukkauksista ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.”

Aamulehti 1.3.2017

Aamulehden nettisivuille skannatussa ehdokaslistassa oli näkyvissä Tampereen Perussuomalaisten ehdokaslistan sivut 1, 2, 4 ja 5, mutta sivu 3 puuttui ehdokaslistasta kokonaan. Seppo Lehdon tiedot olisivat olleet juuri Tampereen Perussuomalaisten ehdokaslistan sivulla 3, skannatussa ehdokaslistassa sivun 49 jälkeen.

Tampereen Perussuomalaisten mukaan Seppo Lehto ei ole heidän listaltaan ehdokkaana.

Uutinen herätti ihmetystä perussuomalaisten keskuudessa sekä vilkasta keskustelua somessa, ja useat ottivatkin yhteyttä Aamulehden toimitukseen.

Kansalaisen saamien tietojen mukaan Seppo Lehto ei ole koskaan ollut Perussuomalaisten jäsen.

Aamulehti on korjannut verkkojulkaisunsa tekstiä klo 15:18, ja verkkojulkaisun artikkeliin on lisätty maininta ”Tiistaina tehdyssä uutisessa oli virhe. Seppo Lehto ei ole perussuomalaisten ehdokas”.

Muokatussa artikkelissa mainitaan, että Perussuomalaisten ehdokaslistasta olisi puuttunut yksi sivu ja liitteenä on täydellinen, kaikki sivut sisältävä ehdokaslista.

Vaikka artikkeli on korjattu Aamulehden verkkojulkaisuun, ei vielä tiedetä, korjaako Aamulehti virheensä painettuun lehteen, jolloin painetun lehden tilaajat saattavat jäädä asiasta väärään käsitykseen Aamulehden uutisen perusteella.

Seppo Lehto on tamperelainen historioitsija ja kansantaiteilija. Hänet tuomittiin vuonna 2008 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta. Vankeusrangaistuksen lisäksi hänet tuomittiin toisen henkilön kanssa 45 000 euron vahingonkorvauksiin ja maksamaan 30 000 euron oikeudenkäyntikulut. Turun hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä.

Syyttäjänä toimi valtionsyyttäjä Mika Illman, joka oli myös Jussi Halla-ahon syytteiden taustalla.

Vaikka Lehdon julkaisut ovat olleet paikoitellen hyvin kiistanalaisia, tuomiota pidetään sen kovuuden vuoksi yleisesti oikeusmurhana.

Aamulehti
Wikipedia: Seppo Lehto

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit