Eurooppa

Ääri-islamilainen järjestö osti ampumakeskuksen Oslossa – saattaa muuttaa moskeijaksi

Abu Salih Zeshan puhumassa. Kuvakaappaus Islam Net -järjestön videolta.

Lähes kymmenen vuoden ajan Islam Net -yhteisö on etsinyt pysyvää tukikohtaa Oslosta saadakseen nuoret norjalaiset muslimit harjoittamaan äärikonservatiivista salafismin innoittamaa islamia.

Filter Nyheter kertoo, että Islam Net -yhteisö on saanut tukikohtansa ja maksanut kymmeniä miljoonia Norjan kruunuja ampumakeskuksesta Groruddalenissa.

Vaikka Islam Net on jo pitkään kerännyt rahaa englanninkielisillä ilmoituksilla sosiaalisessa mediassa, ostajat kiistävät, että hankkeen takana olisi ulkomaista rahoitusta. Ostoksen takana olevan ”Iman-aktiviteettikeskuksen” ei kerrota ottaneen pankkilainaa.

Islam Netin väitetty tavoite on perustaa uskonnollinen keskus, joka houkuttelisi nuoria tarjoamalla muun muassa biljardinpeluuta, tietokonehuoneita, äänistudion ja kuntosaleja. Islam Netin sosiaalisessa mediassa kuluvan vuoden helmikuussa julkaisemassa varainhankintavideossa yhdistys lupasi lahjoittajille, että heidän panoksensa menee ”dawah-keskuksen” ja moskeijan yhdistelmään Norjassa.

Sekä myyjä että ostajat vahvistavat nyt kiinteistökaupan, mutta kumpikaan ei suostu kertomaan kauppahintaa.

– Matka on ollut jännittävä ja toivotan heille kaikkea onnea, sanoo kiinteistön edellinen omistaja Rune Borknes.

Pistoolirata ja kaksi kiväärirataa

Tähän asti rakennus tunnettiin Oslon ampumakeskuksena. Keskuksessa oli ympärivuotiseen harjoitteluun tarkoitetut 15-paikkainen 25 metrin pistoolirata ja kaksi 50 metrin kiväärirataa sekä yksi Norjan parhaiten varustetuista asekaupoista.

Viime aikoihin asti Oslon poliisi oli yksi keskuksen tärkeimmistä asiakkaista, ja poliisin erikoisyksiköllä sanotaan olevan oma avain rakennukseen, jotta ampumaharjoittelua voidaan järjestää aukioloaikojen ulkopuolella.

Vihapuhetta ja shariaa

Islam Net on aiemmin kutsunut ulkomaisia erittäin kiistanalaisia saarnaajia Norjassa pidettäviin konferensseihin.

Islam Netin mentorina pidetyltä intialaiselta TV-saarnaaja Zakir Naikilta on evätty pääsy Britanniaan ja useisiin muihin maihin, koska viranomaiset uskovat hänen tai hänen TV-kanavansa viljelevän vihapuhetta.

Sentrum Scenessä pidetyn tapahtuman aikana Islam Net -järjestön johtaja Fahad Qureishi sai läsnäolijat nostamaan kätensä, kun heiltä kysyttiin, olivatko he samaa mieltä siitä, että Koraanissa kuvatut rangaistukset, olipa kyse kuolemasta tai uskottomien kivittämisestä, ovat parhaita ja jotka tulisi ottaa käyttöön maailmanlaajuisesti.

Kiistanalaisen muslimiyhteisön johtajat ovat viime päivinä kehottaneet Filter Nyheteriä olemaan kirjoittamatta kiinteistön ostosta, sillä he eivät halua huomiota projektille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit