Eurooppa Politiikka

Äärivasemmisto esti luennon ja pahoinpiteli opiskelijoita Wienissä

Kuva Shutterstock.

Äärivasemmistolaiset estivät Wienissä historioitsija Lothar Höbeltin luennon ja hyökkäsivät opiskelijoiden kimppuun.

Antifa oli oman ilmoituksensa mukaan koonnut luentosalin eteen noin 200 jäsentä ja tukijaansa sekä muita vasemmistoradikaaleja ryhmiä. Tapauksesta kertovan Junge Freiheitin mukaan äärivasemmistolaiset pyrkivät estämään opiskelijoita pääsemästä luennolle heitellen heitä kananmunilla.

Eräs mielenosoittaja sylki Itävallan vapauspuoluetta (FPÖ) lähellä olevan Rings Freiheitlicher Studenten -järjestön (RFS) edustajaa, minkä jälkeen muita vasemmistoekstremistejä hyökkäsi hänen kimppuunsa takaapäin potkien ja lyöden. RFS:n jäsen onnistui pääsemään pakoon.

RFS Wien sanoo uudelleen tapahtuneen luennon estämisen ja väkivaltaisen mellakoinnin olevan käsittämätöntä. Hyökkäykset ovat vain jäävuoren huippu, ja järjestö odottaa Wienin yliopiston puuttuvan asiaan. Kansallismieliseksi mielletyn Lothar Höbeltin häirintä ja mielenosoitukset ovat jatkuneet jo marraskuusta lähtien.

Itävallan levottomuudet muistuttavat Saksan tapahtumia

Wienin yliopiston levottomuudet muistuttavat tapahtumia Saksassa. Äärivasemmisto esti viime syksynä AfD-puoluetta perustamassa olleen Bernd Lucken luennot tämän palattua yliopistoon ´politiikkavapaan´ jälkeen. Hänen luentojaan häirittiin huutamalla ja niitä jouduttiin myös keskeyttämään. Luckea nimiteltiin ”natsisiaksi” ja hänen mielipiteitään väitettiin perustuslain vastaisiksi.

Saksassa yleistynyt sananvapauden kaventaminen uhkailemalla ja painostamalla tehosi myös Bremenissä, missä talousklubi perui yleisen turvallisuuden vuoksi äärivasemmiston kestoinhokin Thilo Sarrazinin luennon.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa