Eurooppa Rikos

Äärivasemmistolaista väkivaltaa Saksassa – Antifa hyökkäsi AfD:n vaalikojua vastaan

Kuva Antifa Vogelbeck / Flickr / CC BY-SA 2.0

Antifa uskaltaa tehdä väkivaltarikoksia vain koska saavat tukea tai rikosten vähättelyä median taholta.

Vasemmistolainen Antifa-iskuryhmä hyökkäsi kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland, AfD) vaalikojua vastaan Baden-Württembergissä.

– Kun meihin kohdistuu väkivaltaa, niin yleinen kiihtymys ja tunnekuohut loistavat poissaolollaan, kritisoi AfD:n liittopäiväedustaja Jürgen Braun.

Braun, joka oli paikalla Scharndorfissa hyökkäyksen tapahtuessa, selvisi siitä vahingoittumattomana. Hän esitti raskaita syytöksiä poliitikkoja ja mediaa kohtaan.

– Antifan väkivaltarikolliset uskaltavat tehdä näitä väkivaltarikoksia vain koska saavat tukea tai näiden rikosten vähättelyä median taholta.

Braun oli lauantaina yhdessä AfD:n osavaltioparlamentin ehdokkaan Stephan Schwarzin ja hänen 79-vuotiaan avustajansa kanssa vaalitilaisuudessa AfD:n vaaliständillä Schorndorfissa. Noin klo 9:45 sivukujalta heidän kimppuunsa ryntäsi 15-20 henkilön joukko. Tämä ryhmä pystyttiin yhdistämään ”mukana olleiden lippujen ja banderollien perusteella Antifa-piireihin kuuluvaksi”, poliisi ilmoitti myöhemmin.

Braunin mukaan kaikki tapahtui hyvin nopeasti.

– He tulivat kulman takaa, karjuivat jotakin ja hyökkäsivät ständillemme. Se tapahtui järjestäytyneen rikollisuuden käyttämää työnjakoa noudattaen, Braun muisteli tapahtumia.

AfD:n osavaltioparlamenttiehdokas sairaalaan

Alunperin äärivasemmistolaiset olivat aikoneet hyökätä Braunin kimppuun, mutta hän onnistui väistämään hyökkäyksen. Schwarz sen sijaan kaadettiin maahan ja häntä hakattiin kepeillä.

– Kun hyökkäyksen uhri makasi maassa, hän yritti ottaa kännykkänsä esille soittaakseen hätäpuhelun, mutta tuntemattomaksi jäänyt henkilö repäisi sen hänen kädestään ja varasti sen, todetaan poliisista.

– Toivomme, että hän ei saanut sisäisiä vammoja. Schwarz on edelleen sairaalassa ja hänelle tullaan tekemään jatkotutkimuksia, kertoi Braun sunnuntaina.

Myös 79-vuotias avustaja kaadettiin maahan.

– Paikalla ei ollut silloin poliiseja, totesi Braun vihaisena.

– Sopimuksia ei noudatettu, vaikka poliisin kanssa oli jo ennalta puhuttu poliisin paikallaolosta.

Braun kohdisti kovia sanoja myös Schorndorfin ylipormestari Matthias Klopferille (sosiaalidemokraatit, SPD). Tämä on luonut kaupunkiin ”vihan ilmapiirin AfD:tä kohtaan”. Schorndorf ”ei ole mikä tahansa paikkakunta. Täällä äärivasemmistopiirit ovat tiiviisti kytköksissä IG Metall -ammattiliiton ja poliittisten vastuuhenkilöiden kanssa.”

AfD:n vaaliständi tuhoutui hyökkäyksessä täydellisesti. Äärivasemmistolaiset pakenivat paikalta, mutta poliisi pidätti myöhemmin 5 epäiltyä, jotka olivat 18-25 -vuotiaita.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa