Kolumnit Kotimaa Politiikka Rikos

Äärivasemmiston rikollisuudesta ei tule vaieta

Kuva: Kulttuurikeskus Otsola (11.11.2024).

Isänpäivän ja maanantain välisenä yönä Hyvinkäällä tehtiin tuhopolttoisku kansallismielisten aktiivien pyörittämään Kulttuurikeskus Otsolaan. Vain noin neljä viikkoa aikaisemmin äärivasemmistolainen Varisverkosto oli maalittanut kyseisen tilan omistajaa ja vaatinut ihmisiä häiriköimään tätä huonolla menestyksellä.

Huono menestys johti siihen, että joku vasemmistopiirien touhukas rikollisen alku päätti hyökätä rikollisin keinoin poliittista ryhmää vastaan. Tämä oli jotain, mitä Helsingin Sanomatkin toivoi tapahtuvan, kun sen toimittaja viime kesänä veti mutkia suoraksi ja väitti Otsolan olevan epäsuoraan syypää Oulussa tapahtuneeseen puukotukseen (jonka tekijä paljastui kansallismielisen liikkeen vuosia sitten hylänneeksi skitsofreenikoksi).

Otetaan ajatusleikki. Jos joku olisi polttanut moskeijan, olisiko A-studio täynnä Ylen vakiasiantuntijoita paheksumassa äärioikeistoväkivaltaa? Jos Setan toimistolle olisi hyökätty, olisiko toimittajille päivän selvää, mitä viiteryhmää tästä tulee piiskata? Jos äärivasemmiston tilat palaisivat (jonkun muun kuin heidän itsensä toimesta), näkisimmekö asiantuntijalaseilla varustettuja suojatyöpaikkojen marmattajia vaatimassa ”äärioikeistojärjestöjen” kieltoa?

Totta kai näkisimme. Media vaatisi kaikkien päitä vadille perussuomalaisten kansanedustajista lähtien ja syyttäisi poliittisia keskustelijoita siitä, että he ovat käytännössä kiihottaneet rikokseen syyllistynyttä rikoksentekoon.

Sama ei kuitenkaan toimi nyt. A-studio tuskin pyytää Tuukka Kurua studioon keskustelemaan poliittisesta väkivallasta. Media lähinnä pyrkii maalittamaan hyökkäyksen kohteena ollutta tilaa lisää. Keskustelua todennäköisimmästä syyllisestä viiteryhmästä pyritään välttämään erilaisin sanankääntein.

Äärivasemmiston rikollisuus ei ole mikään olematon asia. Se on näkynyt Suomessakin vuosien ajan mm. kotiovella tapahtuneena joukkopahoinpitelynä [1], tuhopolttohyökkäyksenä lapsiperheen kotiin [2], poliisiauton sisällä tapahtuneena raudoitetun kansallismielisen pahoinpitelynä [3] – vain muutamia mainitakseni.

Erityisen kauan ei ole siitä, kun Elokapina – äärivasemmistojärjestö sekin – vandalisoi eduskuntataloa.

Yhteiskunnan tulisi olla merkittävästi enemmän huolissaan äärivasemmiston rikollisesta toimintakulttuurista ja reagoida siihen sen vaatimalla tavalla. Ne resurssit, mitkä käytetään 9 vuotta vanhojen twiittien selvittämiseen, voisi käyttää ympäristön kannalta merkittävästi hyödyllisemminkin.

 

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Lii suojelee parempaa väkivaltaa ja pitää Antifa-tarraa läppärinsä kannessa.

Kääpä

Isänmaalliset saa tuomioita vaikka eivät tekisi mitään, vasimmisto voi tehdä ensin mainitulle ja heidän omaisuudelleen ihan mitä vain ilman tuomioita, monesti nuo vain palkitaan siitä, kuten ulkomailla naamastaan jo täysin psykopaatti ämmä, anarkisti hakkasi vasaralla ihmisiä ja pääsi palkkiona, syytesuojattuna kovaan eu virkaan.

Toni Lajos

Yle on shokissa saatuaan kansalta raivoisan palautteen A. Nyberin 20 vuotta kestäneen jorinaohjelman lopetuksesta, siellä ei ehditä, eikä ole lupaa puuttua vasemmiston ja elokapinan laittomuuksiin. Yle on, selvittyään pöyristyksestä A. Nyyberin tapauksesa, kehittänyt saman tyylisen jorinan ohjelman Nyyberille, jota seuraavat 20 vuotta shokissa kipuileva kansa voipi seurata, suut ammollaan.

Marko Kristian

Ihmisten jopa poliitikkojen mielipiteet kaikessa päättää media.
Medialla on aivan liikaa valtaa,ennen sanottiin että ovat vallan vahtikoira, nykyään ideologisista lähtökohdistaan sanelevat mitä poliitikkojen pitää ajatella ja tehdä.