Eurooppa Politiikka

AfD perusti vasemmistoekstremismiä koskevan infosivuston

Hampuri 8. heinäkuuta 2017 äärivasemmiston mellakoinnin jälkeen.

Kansallismielinen Alternative für Deutschland -puolueen Berliinin osasto on perustanut vasemmistoekstremistien Saksan demokraatteihin kohdistaman laajamittaisen väkivallan vastaisen kampanjasivuston.

Berliinin AfD on perustanut äärivasemmistoa koskevan infosivuston. Blick nach Links -sivuston tarkoituksena on kertoa äärivasemmiston väkivaltarikosten lisäksi myös vasemmiston ideologiasta, verkostoista ja niiden rahoituksesta, kertoo Junge Freiheit.

– Osaltaan sivusto on perustettu tiedottamista varten, mutta samalla se toimii myös vasemmistoekstremistien Saksan demokraatteihin kohdistaman laajamittaisen väkivallan vastaisena kampanjasivustona. Tätä väkivaltaa näytetään pitävän nykyään normaalina asiana, totesi Berliinin osavaltion AfD-puheenjohtaja Beatrix von Storch esitellessään projektia torstaina. Tavoitteena on luoda kokonaiskuva, joka herkistäisi kansalaiset tiedostamaan vasemmistoekstremismistä koituvat uhat ja edistäisi niiden vastaista taistelua.

Oikeusvaltion ja taistelutahtoisen demokratian puolesta

Konservatiivipuolueena AfD edustaa Berliinin osavaltion puheenjohtajan Georg Pazderskin mukaan oikeusvaltiota ja taistelutahtoista demokratiaa ja on itse laajalti vasemmistoekstremistien väkivallan kohteena. Sivustolla ei tulla harjoittamaan oikeisto- tai islamilaisekstremismin relativisointia, selvittivät sivustosta vastaavat esittelytilaisuudessa. On kuitenkin avoimesti ja julkisesti toimittava laajalti levinnyttä vasemmistoekstremismin vähättelyä vastaan.

Eräs sivuston painopisteistä tulee olemaan rahoituslähteiden paljastaminen.

– Äärivasemmiston organisaatioille virtaa liian paljon valtion rahaa, joko suoraan tai sitten välikäsien kautta, valitti Stroch ja painotti, että AfD ei katso tätä toimettomana.

Vasemmistopuolueet eivät myöskään irtisanoudu väkivaltaisista ”antifasisteista”, vaan he päinvastoin pitävät näitä oman kätensä jatkeena.

– Haluamme tuoda tämän harmaan vyöhykkeen julkisuuteen, kertoi Storch, jonka aloitteesta ”Blick nach links” on ilmeisesti perustettu.

Sivustosta vastaa AfD:n Berliini osavaltioyhdistys. Johtokunnan jäsen Ronald Gläser sanoo, että kaupungissa kärsitään erityisesti äärivasemmiston väkivallasta. Erityisen usein poltetaan autoja, tuhotaan kokonaisia kadunpätkiä ja uhkaillaan poliitikkoja.

On aika tiedottaa kansalaisille

Pelkästään viime vuonna tilastoitiin 1 223 vasemmiston poliittisesti motivoitunutta rikosta.

– On aika tiedottaa kansalaisille tästä, vaati Gläser.

Blick nach links tulee kattamaan koko Saksan. Toisaalta tullaan käyttämään etenkin paikallismedian artikkeleja, mutta tullaan tekemään myös omia tutkimuksia. Lisäksi sivuston käyttäjät voivat antaa vihjeitä sivustosta vastaaville. Kaikki tarkastetaan toimituksessa, ”hätiköityjä reaktioita ei tule esiintymään”, vakuutteli Pazderski. Tukea toivotaan saatavan myös osavaltion parlamentista mm. puolueiden siellä tekemien kysymysten muodossa.

  • 203
    Shares