Eurooppa Rikos

Afgaani matkusti Alankomaihin suojelemaan profeettaansa – puukotti kahta turistia

Kuva Pixabay.

Yhdysvaltalaisia turisteja viime vuonna Amsterdamissa puukottanut afgaanipakolainen kertoi oikeudelle, että hän oli matkannut Alankomaihin suojelemaan profeetta Muhammedia. Muuta motiivia puukotukselle ei ole tullut ilmi.

Kaksi yhdysvaltalaista miestä haavoittui 31. elokuuta 2018 Amsterdamissa, kun 20-vuotias afganistanilainen turvapaikanhakija puukotti heitä.

Jawed Santani -niminen afgaani kertoi Daily Mailin mukaan oikeudenkäynnissä maanantaina, että hän oli matkannut Alankomaihin suojelemaan profeettaansa. Hän oli halunnut omien sanojensa mukaan ”tappaa epäreilut ja julmat ihmiset, jotka haluavat loukata profeettaa”.

– Halusin puolustaa uskontoani ja tehdä selväksi, että uskontoni tulee jättää rauhaan. Jos ette tee sitä, teidän tulee varautua tällaisiin tekoihin, afgaanipakolainen sanoi.

Afgaani mainitsi aiemmin islam-kriittisen Vapauspuolueen johtajan Geert Wildersin, ja puukkoisku tapahtui seuraavana päivänä siitä, kun Wilders oli julistanut profeetta Muhammedia koskevan pilapiirroskilpailun avatuksi. Tapahtuman jälkeen Wilders keskeytti kilpailun, koska ei halunnut provosoida islamilaista väkivaltaa.

Puukkoiskun seurauksena toisen uhrin selkäranka vaurioitui, ja mies joutuu turvautumaan pyörätuoliin.

Poliisi reagoi kiinniottotilanteessa nopeasti ja ampui päälle käynyttä afgaania alavartaloon.

  • 1.9K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset