Eurooppa Maahanmuutto

Afgaani palautettiin Saksaan virheellisen karkotusmenettelyn vuoksi

Kuva Lasse Fuss / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksasta karkotettu afgaanipakolainen on onnistuneesti tuotu kotimaastaan takaisin Saksaan. Saksa vaati miehen palauttamista karkotusmenettelyssä esiintyneen toimenpidevirheen vuoksi.

Afganistanilainen Haschmatullah F. haki kesäkuussa turvapaikkaa Saksasta. Liittovaltion siirtolais- ja pakolaisvirasto BAMF päätti, että asia ei kuulu Dublin-asetuksen mukaan Saksalle ja karkotti miehen syyskuussa Bulgariaan. Afgaani valitti karkotuksen liian aikaisesta toimeenpanosta, sillä karkotus pantiin toimeen, vaikka miehen asianajajan tekemä valitus oli vielä käsiteltävänä.

Sigmaringenin hallinto-oikeus totesi karkotuksessa tapahtuneen toimenpidevirheen ja määräsi miehen palautettavaksi Saksaan. Palautus tapahtui nyt Afganistanista, minne mies oli jo ehditty karkottaa Bulgariasta.

BAMF:n tiedottaja ei halunnut kommentoida, onko Haschmatullah F:n toimenpidevirheen vuoksi tehty palauttaminen Saksaan ensimmäinen laatuaan.

Haschmatullahin viisumi on voimassa kolme kuukautta, ja hän kertoo olevansa erittäin iloinen tapahtumien saamasta käänteestä.

Olen tosi iloinen, en voi uskoa, että se toimi, hän kommentoi.

Ei ole vielä varmaa, saako afgaani tällä kertaa jäädä Saksaan.

Asiasta kertoi Focus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit