Eurooppa Rikos

Afgaani puukotti tyttöystäväänsä ja heitti parvekkeelta alas

Politi Danmark
Kuva Heb / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Tytön selviämistä raa’asta väkivallasta voidaan pitää ihmeenä.

Tanskan kansalainen, 38-vuotias afgaani Sulaiman Mizan puukotti 26-vuotiasta tyttöystäväänsä 2. syyskuuta vuonna 2019. Afgaani iski tyttöä veitsellä useita kertoja ja heitti sitten uhrinsa parvekkeelta 7 metrin korkeudelta maahan.

Kun poliisi saapui paikalle, asunnosta löytyi kolme afgaania. Lopulta vain entinen poikaystävä asetettiin syytteeseen murhayrityksestä.

Tapauksesta kertovan Wochenblickin mukaan Sulaiman Mizan saapui Tanskaan vuonna 1996 Afganistanista. Siellä hän tapasi myöhemmin Louise Makkonen Thagaard -nimisen tytön. Tytön sanotaan kärsineen perheväkivallasta vuosien ajan ennen eropäätöstä. Tytöllä ja afgaanilla on yhteinen kaksivuotias lapsi, ja eropäätös oli vähällä maksaa tytölle hengen.

Voidaan pitää suoranaisena ihmeenä, että tyttö lopulta selvisi väkivallasta. Sairaalassa hänellä oli vain 0,3 litraa verta jäljellä elimistössään. Afgaani oli puukottanut tyttöä niskaan, kaulaan, selkään ja reisiin. Vasen kaulavaltimo oli puhki. Tyttö kärsi aivovammasta, runsaasta verenvuodosta, ilmarinnasta, verihyytymistä, lanteen murtumista, palleavauriosta sekä nesteestä ja ilmasta vatsaontelossa.

Oikeus tuomitsi Sulaiman Mizanin väkivallanteosta 7 vuodeksi vankeuteen.

Coop-kauppaketjussa varastomiehenä työskennellyt afgaani on aiemmin kommentoinut tanskalaisia rasistisesti Facebookissa.

– Onko silloin rasisti, jos ei pidä tanskalaisista, afgaani on kirjoittanut.

Facebook-kirjoitustensa mukaan afgaani on myös vakaumuksellinen muslimi.

– Syntyy muslimina, kuolee muslimina, Sulaiman Mizan on sanonut.

  • 2.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset