Eurooppa Maahanmuutto

Afgaani sai oleskeluluvan Ruotsista matalan älykkyysosamäärän vuoksi

Kuva Pixabay.

Afgaani sai kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänet oli määrä karkottaa Ruotsista. Esteeksi kuitenkin muodostui miehen huono tulos älykkyystestissä.

Ensimmäisen kerran aikuinen afgaani haki turvapaikkaa vuonna 2016 ja toisti hakemuksensa vuonna 2018.

Ruotsin Maahanmuuttovirasto ei uskonut, että Taliban vainoaisi miestä, vaikka tämän kotialueella onkin aseellisen konfliktin vaara. Joka tapauksessa miehellä olisi mahdollisuus siirtyä turvalliseen paikkaan Afganistanissa. Maahanmuuttoviraston mielestä mies ei pystynyt aukottomasti todistamaan vajaaälyisyyttään. Mies on kuitenkin opiskellut Ruotsissa ja hänellä on työpaikka. Hän myös kykenee elättämään itsensä, joten hän pystyisi järjestämään olosuhteensa myös Afganistanissa.

Turvapaikkapäätökset olivat siten kielteisiä ja mies oli määrä karkottaa Afganistaniin.

Afgaani kuitenkin valitti päätöksistä. Mies perusteli valitustaan sillä, että Taliban saattaa tappaa hänet Afganistanissa. Turvapaikanhakija myös toimitti oikeudelle psykologin lausunnon, jonka mukaan hänellä on lieviä vaikeuksia oppia ja ymmärtää uusia asioita. Älyllisesti ja sosiaalisesti vammautuneena hänelle tulisi myöntää oleskelulupa erityisen tuskallisten olosuhteiden vuoksi. Kaikki muu olisi vastoin Ruotsin sitoutumisia ihmisoikeuksien saralla.

Oikeus katsoi, että älyllistä tilaa kuvaava psykologin testi oli osoittanut, että miehen älyllinen kapasiteetti olisi huomattavasti normaalia vajavaisempi. Siksi hänellä tulisi olemaan vaikeuksia elämän järjestelemisessä kotimaassa. Miehellä ei myöskään olisi mahdollisuutta maan sisäiseen siirtymiseen turvalliseen paikkaan Afganistanissa, joten hänelle tulee myöntää humanitaarista suojelua ja väliaikainen oleskelulupa.

Oleskelulupa on voimassa 13 kuukautta.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pelle Svanslös

Heja Sverige!

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa