Eurooppa

Afgaanipakolaiset hyötyivät 100.000€ tekeydyttyään lapsiksi – saivat vankeutta

Kuva Wikimedia Commons.

Itävallassa ryhmä afgaanipakolaisia tekeytyi lapsiksi ja sai rikollista hyötyä yli 100.000 euroa.Kolme siirtolaista sai viidestä kuuteen kuukautta vankeutta annettuaan tahallisesti väärää tietoa Itävallan viranomaisille ikäänsä koskien.

Miesryhmä huijasi valtiolta yli 100.000 euroa etuina, sairausvakuutuksina, tukirahoina, terveydenhuoltona, taskurahoina sekä saksankielen kursseina.

Syyte miehiä vastaan nostettiin, kun oikeus oli saanut nähtäväkseen potilastiedot, joista kävi ilmi, että miehet olivat vanhempia kuin heidän turvapaikka-anomustensa jättämisen aikoihin oli ilmoitettu.

Kaksi syytetyistä kieltäytyi tunnustamasta nostaneensa laittomasti sosiaalitukia väittäen, että heidän vanhempansa olivat syyllisiä kirjoitettuaan heidän syntymäaikansa afganistanilaisen kalenterin mukaan (persialainenkalenteri,aurinkokalenteri).

Tässä vain Iranissa ja Afganistanissa olevassa kalenterissa on 6 kuukautta a’ 31 päivää, sitten seuraa 5 kuukautta a’ 30 päivää ja lopuksi yksi 29 päivän kuukausi, paitsi karkausvuosina jolloin viimeisessä kuukaudessa on 30 päivää.

Syyllisyytensä kieltänyt parivaljakko sanoi, että he eivät tienneet omaa syntymäpäiväänsä.

Toisen asianajaja sanoi, että miehen äiti oli luku- ja kirjoitustaidoton, ja on saattanut tehdä virheen sen vuoksi syntymäpäivää merkitessään.

Kolmas mies myönsi oikeudessa valehdelleensa ikänsä.

Hän sanoi: ”Minulle kerrottiin, että on parempi hakea turvapaikkaa alaikäisenä, koska silloin minua ei karkoteta. Pelkäsin tulevani tapetuksi Afganistanissa isäni lailla.”

Tuomari ei uskonut, että kaksikko ei olisi tiennyt todellista ikäänsä, ja totesi kaksikon antaneen tahallisesti ikäänsä liittyen väärää tietoa, jotta voisivat jäädä Itävaltaan.

Kolmikolle tuomittiin viidestä kuuteen kuukauteen vankeutta.

Vuoden 2016 10 ensimmäisen kuukauden aikana 16.054 alaikäistä, joista 4.076 tuli ilman saattajaa, anoi turvapaikkaa Itävallasta.

Sisäministeriön mukaan, Liittovaltion ulkomaalais- ja turvapaikka-asioiden virasto (Bundesamt für Fremdenwesen und Asyl, BFA) teetti iänmäärityksen 2.672 tapauksessa tuona 10 kuukauden aikana.

Express

  • 83
    Shares

Liity kannattajajäseneksi