Eurooppa

Valitukset tuottivat tulosta – Afganistanin konsulaatti lähtee Lidingöstä

Kuvakaappaus Facebook.

Afganistanin konsulaatin ulkopuolella Lidingössä on ollut ongelmia useiden vuosien ajan. Nyt suurlähetystö ilmoittaa konsulaatin muuttavan muualle, mihin valtuuston puheenjohtaja on erittäin tyytyväinen.

Afganistanin suurlähetystö sijaitsee Nackassa, mutta viisumit, passit ja monet muut asiat hoidetaan Lidingön konsulaatin kautta. Asiakkaita tulee kaikkialta Ruotsista, mutta myös Suomesta. Odotustiloja ei ole, asiakkaat odottavat tuntikausia ulkona ja alueen asukkaat joutuvat kärsimään asiakkaiden roskista ja ulosteista.

Valtuuston puheenjohtajan Daniel Källenforsin (M) mukaan ongelmista on yritetty keskustella kiinteistönomistajien, suurlähetystön, poliisin ja ulkoministeriön kanssa, mutta tuloksetta.

– Ulkoministeriö uskoo, että kyseessä on paikallinen asia joka ei koske heitä, myöskään suurlähetystö ja kiinteistönomistaja eivät ole toimineet, joten päätimme keskustella asiasta julkisesti.

Tiistaina Källenfors kirjoitti Facebookissa, että nyt kunta on saanut tarpeekseen ja toivoo konsulaatin muuttavan muualle. Källenfors myös kutsui Afganistanin suurlähettilään keskustelemaan ongelmasta.

Ilmeisesti viesti meni perille, sillä jo seuraavana päivänä Afganistanin suurlähetystö ilmoitti konsulaatin muuttavan pian.

– Koska suurlähetystö sijaitsee asuinalueella eikä sillä ole kykyä ottaa vastaan paljon rakkaita maanmiehiämme helpottaakseen ja ratkaistakseen heidän ongelmiaan, suurlähetystön ja islamilaisen tasavallan ulkoministeriön ehdotuksen mukaan konsulaatti muuttaa pian väljemmälle alueelle.

– Tämä on erittäin positiivinen yllätys, Källenfors sanoo ja aikoo tavata suurlähettilään myöhemmin.

Lähteet SVT, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit