Eurooppa Maahanmuutto

Afganistanin kriisi: Euroopassa on pian kymmeniä Viktor Orbáneja

Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

Afganistanin kriisin puhkeamisen jälkeen yhä useammat johtavat Länsi-Euroopan poliitikot ovat korostaneet tarvetta estää uusi massamaahanmuutto. Myös johtavat analyytikot ovat samaa mieltä.

Keskiviikkona EU-sisäministerit kokoontuivat ylimääräiseen kokoukseen arvioidakseen viimeisimpiä tapahtumia Afganistanissa.

Tilanne Afganistanissa ei selvästikään ole turvallinen eikä tule olemaan vielä pitkään aikaan, sanoi EU-sisäasiain komissaari Ylva Johansson. Hän korosti myös, että on tärkeää jatkaa muiden, erityisesti Afganistania lähellä olevien maiden auttamista pakolaisten vastaanottamisessa.

Johansson toki kehotti myös EU-jäsenvaltioita ”kasvattamaan muuttoliikettä ja tarjoamaan enemmän laillisia maahanmuuttomahdollisuuksia” kansainvälisen suojelun tarpeessa oleville ihmisille, erityisesti naisille ja nuorille tytöille.

– Tämä kuvastaa kokonaisvaltaista ja tasapainoista lähestymistapaamme muuttoliikkeeseen, kuten uudessa maahanmuutto ja turvapaikka -sopimuksessa esitetään, Johansson lisäsi.

Viktor Orbánin kanta, jonka mukaan Euroopan on suojauduttava laittomilta maahanmuuttajilta, on muuttumassa valtavirtaksi Euroopan politiikassa.

Tämä herätti Euroopassa voimakasta vastarintaa.

– EU-sisäasioiden komissaarin lausunto laillisista väylistä lähettää täysin väärän viestin. Oletin, että EU-komissio olisi oppinut vuodesta 2015 eikä haluaisi enää tehdä tällaisia ​​virheitä, Itävallan sisäministeri Karl Nehammer sanoi.

Nehammer vaati ”välitöntä selvennystä ja vakuutusta siitä, että komissio edustaa myös jäsenvaltioiden mielipidettä”.

EU-sisäministerien kokouksessa oli selkeä käsitys, että vuotta 2015 ei saa toistaa, ja siksi Nehammerin mukaan viestin tulee olla selkeä, että ”haluamme tarjota suojelua ja apua [kriisin] lähialueella ja että tämä on etusijalla.”

Pian kymmeniä Viktor Orbáneja esiintyy Euroopan näyttämöllä.

Luxemburgilaisen politologin Florian Bieberin mukaan viime vuosina yhä useammat Euroopan johtajat ovat muuttaneet kantaansa muuttoliikkeeseen. Esimerkkejä ovat edellä mainittu Itävallan sisäministeri Karl Nehammer, joka on puhunut useita kertoja afgaanien karkottamisesta Itävallasta, sekä CDU:n johtaja Armin Laschet, joka sanoi Talibanin valtaan tulon jälkeen, että ”vuotta 2015 ei saa toistaa”.

Jopa Ranskan Emmanuel Macron ensimmäisessä puheessaan Kabulin valloittamisen jälkeen sanoi, että ”meidän on oltava valmiita siirtolaisreittien lisääntymiseen ja puolustettava itseämme”.

Politologin mukaan tämä osoittaa sen, että pääministeri Viktor Orbánin kanta, jonka mukaan Euroopan on suojauduttava laittomilta maahanmuuttajilta, on muuttumassa valtavirraksi Euroopan politiikassa. ”

Samaan aikaan eräs afganistanilainen liikemies korosti New York Timesin haastattelussa, että pian ”kymmeniä Viktor Orbáneja esiintyy Euroopan näyttämöllä”.

Lähde Hungary Today.

Tilaa
Ilmoita
guest
31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Daniel

Unkarilaiset EU kansanedustajat kertovat että kasvotusten suomalaiset kansanedustajat olisivat sama mieltä mutta julkisesti eivät uskalla sanoa. Sanovat että muuten suomalaiset lehdistöt käyvät niiden kimppuun ja ura voi päättyä saman tien.

Sari Saarela

Hieno homma: Euroopassa on herätty!

John Quiman

Saattaa olla yltiöoptimistin unta, mutta toivottavasti heräillään, edes hitaasti.

Ei ihme

Tämä ei ole yllätys, että kanta tähän asiaan on alkanut muuttua vuoden 2015 jälkeen. Paitsi meidän vihervasemmisto hallituksemme.

Raksaäijä

-”kymmeniä Viktor Orbáneja esiintyy Euroopan näyttämöllä”.-

Enkä ihmettele yhtään…
olisipa euroopassa ollut jo 6 vuotta sitten kymmeniä Orbaneja..
Meno olisi voinut olla vähän hillitympää..

Jouni S.

Juu, Orbaneja vaan eikä yhtään Orpoja, olisivat suomalaisetkin säästyneet monelta harmilta!

Kaitsu

Viktor Orbáneja tarvitaan ja mieluiten joka maan johtoon. Vihervasemmiston johtaessa tutun matukiimaiseen tyyliinsä ja suvakkilaumojen räkyttäessä islamin ihanuudesta mantrojaan, ku vesikauhuset koirat ollaan tuhon tiellä.Tytti Tuppurainen on kyllä sitä mieltä, että  ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”.
No, Tuppurainen nyt on demari ja demarien ajattelutapa taas on erittäin vahingollinen ihan jokaisen Suomalaisen kannalta ja erityisesti koko Suomi nimisen maan kannalta.
Nyt vain rajat kiinni, niin vielä olis jotain toivoa.

Irmeli

Kyllä niitä Viktor Orbaneja saisi olla satoja kiitos….

kherbele

niin, on se hienoa, että taas saatiin afganistaniin ”kriisi” jonka takia tänne täytyy ottaa muutama kymmentätuhatta irakilaista iranilaista,syyrialaista ja somalia elätettäväks 👌🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Ihmettelijä

Niinpä, se kriisi taitaa olla ihan järjestetty, kuten monilla muilla alueilla aiemmin.

Heikoimmat ensin

Juu, niitä nuoria tyttöjä voisi tuoda tänne. Mutta ei niitä miehiä.

Kaino-Vieno Huttunen

Tavallaanhan ne nyt myöntävät, että me kansallismieliset olemme olleet oikeassa. Voisivat alkaa palauttaa nyt sitten nämä suvaitsevaisuushuumassa hankitut lemmikit, ja kiitos, käyttää täällä Suomessa suomalaisen näköisiä mainoskasvoja.

Marita

En osta mitään liikkeistä, joiden mainoksiin eivät suomalaisten naamat kelpaa, eivät edes suomalaiset vaaleat lapset, aina pitää olla joku käkkäräpää.

Kata

On kyllä mukava huomata että meitä on muitakin!Sama periaate!Ei siksi että inhoaisin heitä vaan siksi että tuo päälleliimattu tekopyhyys etoo niin paljon.
Metsien Suomi-mainoskin…voi mikä typeryys!
Kohta ne varmaan kohta kertoo että me ollaan kasvatettu nämä metsät kuten ovat rakentaneet talot Hesaan jotka voi sitten hajoittaa kuten kertoi pikkusen hömelö tyttölöinen.
Naurettavaa ja säälittävää wokeilua!

U. Kamutapsa

Mulla on boikotissa kuukeroinilla mainostavat puljut tai vähintään kuukeroinnilla mainostettavat tuotteet.

Hätätila tai väärinymmärrys

Haavisto ja Kaikkonen ovat päättäneet lähettää Suomesta sotilaita pelastamaan Afganistanissa oleskelevia. Toivotaan, ettei sotilaat palaa sinkkiarkuissa joidenkin kotonaan korvausrahoilla lomailevien takia. Jos yksikin sotilas kuolee jo kerran ”pelastettujen” takia, niin sitten ollaan ylittämässä jo rajoja joita ei pidä ylittää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Hätätila tai väärinymmärrys
Toiv eivät huijaa

Syytö todellakin olisi. Mutta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Nestori Lundahl

Kuinka ihmeessä nuo Lähi-idän ”pakolaiset” tekevät sen tempun, että kun he lähtevät mastaan naisina ja lapsina (erityisesti nuorina tyttöinä), niin ne tulevat perille Eurooppaan aikuisina miehinä?

Kaino-Vieno Huttunen

Ne ovat transseksuaaleja. Jos ne ehtivät käydä Välimerestä onkimisen jälkeen vaateostoksilla ja parturissa, kyllä ne ehtivät vaihtaa sukupuoltakin.

Marita

Nykyäänhän jokainen voi olla mitä tahansa. Totuus on se, että esim. merimatkalla laidan yli heitetään naiset, lapset ja kristityt. Kotiin jätetään vanhukset, kun pojat lähtevät etsimään elinikäisiä elättäjiä itselleen ja tuhoamaan länsimaisia yhteiskuntia ja tekemään kaikista maista samanlaisia ”shit holeja” kuin maat,joista lähtivät.

Kata

Mutta mekot on jäljellä!Se on sitä nopeutettua siirtymää pukusuolesta toiseen.

Ilkka Forsten

Kymmeniä voi esiintyä, mutta vain yksi voi hallita. Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer. Terveiset Itävallasta..

puominlaskija

EU-maiden välinen rajavalvonta ajautuu tiukemmaksi kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen. Toki Berliinin muuria lukuunottamatta.
Kaikkia munia ei näet kannata laittaa samaan koriin.

Hätätila tai väärinymmärrys

Jos hakee vastakohtaa kaikessa kauheudessaan Viktor Orbanille ja hänen politiikalleen, niin vastakohta löytyy kokoomuksen Orpossa ja kokoomuksen meppiryhmästä. Ihan kamalaa väkeä.

Suomalaiset on metsäkansaa

Niin on. Tässäkin asiassa Suomi tulee jälkijunassa.

Lieväasteinen

Juu. Vaihdetaan Orpo Orbániin, mutta tuskin unkarilaiset suostuvat.

Anonyymi

Olisipa tämä totta! Herääminen on ollut tuskallisen hidasta ja vaatinut jo liian paljon taloudellisia uhrauksia ja sen mukana väkivaltaa, tappoja ja raiskauksia sekä yhteiskuntien yleistä turvattomuutta. Liian sinisilmäinen suhtautuminen kaikkien kulttuurien ”hyvyyteen” on osoittautunut jo aikaa sitten bluffiksi, jota meille ei toivottavasti enää yritetä syöttää!

vesku

On se kumma juttu,, harvoin näkee pidemmän ajan,,,2015-2021 esim. rikos tilastoja,, niistä kun ei kirjoiteta eikä mainita paljoakaan,,,nyt puhutaan taas vaihteeksi POLIISIN TYÖN YLIKUORMITUKSESTA,,VÄHENNYKSISTÄ, TUTKINNAN HIDASTUMISESTA,,, MIKÄ SIINÄ ON , KUN TAVALLINEN RAHVASKIN NAKEE TÄMÄN TAPAHTUNEEN JA TILANTEEN,,,Tilastot eivät käsittääkseni ole ainakaan parantuneet,,,

tulitikkutyttö

Ainakin kaikenlaiset joutavat tutkintapyynnöt vihapuheesta ym ovat osaltaan kuormittaneet kohtuuttomasti.

Ihmettelijä

Uskonpa, että täysijärkiset ovat jo nähneet seuraukset edellisellä kerralla, jotteivät mene enää halpaan.

PSn äänestäjä

Matteo Salvini, Legan johtaja, Italia
Kunnia naisille, jotka rohkeasti osoittavat mieltä vapauden puolesta, ettei
heitä karkoiteta sosiaalisesta elämästä, video
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1428307772588843014