Eurooppa Maahanmuutto

Afrikkalaiset rikollisjengit organisoivat Espanjaan suuntautuvaa laitonta siirtolaisuutta

Afrikka Gibraltarilta katsottuna. Kuva Mingo Hagen / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Espanjan kansalliskaartin salainen raportti paljastaa, että afrikkalaiset rikollisjengit ovat järjestäytyneet Espanjalle kuuluvien Afrikassa sijaitsevien Ceutan ja Melillan ympäristöön ja organisoivat taitavasti laittomien siirtolaisten rajanylityksiä.

Euroopan unionia kurittava Afrikasta suuntautuva massasiirtolaisuus jatkuu Brysselin ja Espanjan sosialistihallituksen kykenemättä estämään sitä. El País -lehden haltuunsa saamassa Espanjan kansalliskaartin raportissa kerrotaan, että Pohjois-Afrikan mafia hyötyy Eurooppaan suuntautuvasta laittomasta massasiirtolaisuudesta merkittävästi ja on organisoinut toimintansa erittäin hyvin kerätäkseen rahaa vauraaseen Eurooppaan pyrkiviltä laittomilta siirtolaisilta.

Mafiajengit ovat hyvin järjestäytyneitä

Nämä mafiajengit ovat hyvin järjestäytyneitä. Mafian keräämä maksu, noin 18€ vastaava summa, oikeuttaa laittomat siirtolaiset muodostamaan mafian suojeluksessa olevia ryhmiä. Mafiaterminologian mukaisesti näitä ryhmiä johtaa ”presidentti”, joka toimii yhteistyössä ”pääministerin” sekä useiden ”virkailijoiden” kanssa.

Jengijohtajat keräävät rahat laittomilta siirtolaisilta ja selvittelevät näiden välisiä yhteenottoja. Rangaistuksena käytetään muun muassa seuraavasta Espanjaan pyrkivästä ryhmästä poistamista.

Mafia päättää päivän, ajankohdan ja paikan rajalla, missä hyvin koordinoitu laiton rajanylitys tullaan tekemään. Ennen yritystä ryhmät lähettävät rajalle tiedustelijat tutkimaan aluetta ja keräämään tietoa Marokon ja Espanjan viranomaisten turvajärjestelyistä.

Kun päivämäärä on lyöty lukkoon, mafia kerää laittomilta siirtolaisilta matkapuhelimet pois. Puhelimet palautetaan vasta aivan raja-aidan tuntumassa. Tähän lienee syynä se, että näin kukaan ei pysty paljastamaan laittoman rajanylityksen yksityiskohtia ennakkoon.

Kun laittoman rajanylityksen hetki koittaa, ”virkailijat” johtavat ryhmän sovittuun paikkaan ja antavat ohjeet, kuinka hämätä poliisia ja rajavartijoita huutamalla ja heittelemällä ulostetta ja kaikenlaisia esineitä kuten kiviä, keppejä, akkuhappoa ja sammuttamatonta kalkkia näiden päälle.

Laittoman siirtolaisen mafialle maksama maksu on voimassa kuukauden ja jos hän ei sinä aikana onnistu pääsemään Espanjan alueelle, hän joutuu maksamaan toiset noin 18€ jos haluaa jatkaa yrityksiään päästä vauraaseen Eurooppaan.

Espanjaan on saapunut Afrikasta tänä vuonna jo yli 33 000 laitonta siirtolaista, ja Afrikka-Espanja -reitti on jo merkittävin Välimeren yli Afrikasta Eurooppaan suuntautuva laittoman siirtolaisuuden väylä.

 

  • 532
    Shares

Liity kannattajajäseneksi