Kotimaa Rikos

Afrikkalaismies huomasi peltikolarin – ilmoittautui vaurioitetun auton omistajaksi ja vaati korvauksen

Kuvituskuva. Kuva Publicdomainpictures.net

Postinjakaja halusi tapahtumapaikalla korvata aiheuttamansa pienen peltikolarin. Maksu päätyi auton omistajaksi ilmoittautuneen sivullisen tilille.

Postinjakaja oli työssään jakamassa lehtiä. Espoossa pihatietä peruuttaessaan hän törmäsi parkkeerattuun autoon. Postinjakajalle tuli pieni paniikki, koska hän oli töissä ja kiirekin oli.

Tällöin läheisen talon parvekkeelle ilmaantui Saharan eteläpuolisesta Afrikasta lähtöisin oleva mies, joka alkoi huutelemaan englanniksi. Kovaäänisesti ja vihaisen näköisenä afrikkalaismies julisti olevansa auton omistaja.

Postinjakaja halusi päästä pikaisesti jatkamaan työtään ja tarjosi kertakorvausta vaurioista. Afrikkalaismies kysyi, paljonko postinjakaja olisi valmis maksamaan. Kun postinjakaja tarjosi 1000 euroa, afrikkalaismies kysyi, sopisiko 1500 euroa.

Postinjakaja siirsi rahat saman tien afrikkalaismiehen ilmoittamalle tilille, jolloin afrikkalaismies kehui, että postinjakaja oli ”hoitanut asian kuin mies”.

Postinjakajalle selvisi seuraavana päivänä, että vahinko korvattaisiin auton vakuutuksesta, minkä johdosta hän etsi vaurioituneen auton ja jätti tuulilasiin yhteydenottopyynnön. Auton omistaja kääntyikin postinjakajan puoleen, mutta yllätyksellisesti auton omistaja ei ollutkaan rahat saanut afrikkalaismies.

Asiassa päädyttiin käräjille. Oikeudessa afrikkalaismies kiisti petoksen. Hän väitti vain huutaneensa ”Hey, you hit somebody’s car!”.

Edelleen afrikkalaismies väitti, että postinjakaja oli vihastuneena maksanut silminnäkijän hiljaiseksi, jotta poliisia ei soitettaisi paikalle.

Rahat afrikkalaismies oli käyttänyt omiin menoihinsa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuli näyttöjä arvioituaan tulokseen, että afrikkalaismies oli syyllistynyt hänelle syyksi luettuun petokseen. Myös pankista todisteeksi saatu kuitti maksusta ja erityisesti siinä ollut saateteksti ”Sorry about the car” osoitti, että postinjakaja oli uskonut korvaavansa autolle aiheutetut vauriot.

Käräjäoikeus tuomitsi afrikkalaismiehelle petoksesta 55 päiväsakkoa, mistä miehen tuloilla kertyy 330 euroa. Petoksella aiheutetun vahingon 1500 euroa afrikkalaismies joutuu korvaamaan postinkantajalle. Afrikkalaismiehen oikeudenkäyntikulut 1747 euroa jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Afrikkalaismies on aiemmin toiminut sihteerinä järjestössä, jonka tavoitteena on edistää kulttuurien välistä kanssakäymistä ja keskinäistä ymmärrystä.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio ja Internet.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit