Kotimaa Rikos

Afrikkalaismies raiskasi ja seksuaalisen väkivallan jälkeen esti uhria poistumasta seurastaan – 1 vuosi 8 kuukautta ehdollista

Kymenlaakson käräjäoikeus. Kuva Kymi / Flickr / CC BY-SA 3.0

Korvauksia korottavaksi tekijäksi käräjäoikeus katsoi sen, että mies oli estänyt naista poistumasta raiskauspaikalta. Tämä oli vakavasti loukannut naisen vapautta sekä aiheuttanut kärsimystä, ahdistusta ja pelkoa.

Tammikuussa 2019 afrikkalaismies oli naisen kanssa yksityisasunnossa Kouvolassa. Tilanne muuttui ikäväksi, kun mies yhtäkkiä tarttui naista rinnoista kiinni ja vastoin kieltoja repi rintaliivejä ylemmäs.

Mies kosketteli ja hieroi väkisin naisen rintoja, otti kiinni naisen päästä ja suuteli väkivalloin. Sitten mies estelyistä huolimatta nuoli naisen rintoja ja työnsi kätensä naisen housuihin.

Riisuttuaan housut mies kysyi lamaantuneelta naiselta ”kondomilla vai ilman” ja saattoi raiskauksen loppuun – suojaamattomana. Raiskauksen aikana mies esti naisen pakenemisen pitämällä kiinni molemmista käsivarsista.

Lopulta nainen pääsi afrikkalaisen otteesta irti ja sai puettua vaatteet takaisin päälleen. Teon jälkeen mies kuitenkin esti naista poistumasta asunnosta.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa asiaa puitiin loppukesästä 2020. Oikeudenkäynnissä mies kiisti syytteen.

Oikeudessa esitettyjen viestien ja muiden todisteiden nojalla Kymenlaakson käräjäoikeus totesi vastaajan syyllistyneen raiskaukseen ja tuomitsi vuonna 1996 syntyneen afrikkalaismiehen 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Mies joutuu korvaamaan raiskatulle 3000 euroa kärsimyksestä. Korvausta korottavaksi tekijäksi käräjäoikeus katsoi sen, että mies oli estänyt naista poistumasta raiskauspaikalta. Tämä oli vakavasti loukannut naisen vapautta sekä aiheuttanut kärsimystä, ahdistusta ja pelkoa.

Uhrin oikeudenkäyntikulut 2907 euroa afrikkalaismies joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähde Kymenlaakson käräjäoikeuden tuomio.

  • 1.8K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset