Kotimaa Rikos

Ahvenanmaalla kongolaisjalkapalloilija neljäksi vuodeksi vankeuteen pahoinpitelyistä ja törkeistä raiskauksista

Ahvenanmaalla entinen Ålands IFK:n jalkapalloilija on tuomittu pahoinpitelyistä ja törkeistä raiskauksista neljäksi vuodeksi vankeuteen.

Tuomioon johtaneet rikokset kongolaislähtöinen Aristote Ingi Mboma teki vuonna 2019 ja keväällä 2020 asunnossaan Maarianhaminassa.

Pahoinpitelyissä oli kyse siitä, että Mboma kuristi naista kaulasta ja rutisteli tätä kasvoista siten, että naiselle tuli isoja mustelmia. Lieväksi pahoinpitelyksi katsottiin hiuksista repiminen.

Ensimmäisen uhrinsa Mboma raiskasi siten, että kantoi vastustelevan naisen makuuhuoneeseen ja repi housut alas, joita nainen puolestaan yritti nostaa ylös. Sitten Mboma paiskasi naisen sängylle ja kuristi tätä niin, ettei nainen saanut happea.

– Haluan satuttaa sinua, haluan tappaa sinut, Mboma sanoi naiselle.

Kun nainen yritti vapautua taistelemalla vastaan ja potkimalla, Mboma sanoi pitävänsä siitä ja raiskasi naisen. Seuraavaksi Mboma käski naisen ”imeä munaa” pakottaen tämän suuseksiin.

Toisen naisen Mboma raiskasi myös asunnossaan. Nainen sanoi että ei halua seksiä, minkä vuoksi Mboma kuristi naista niin, että tajunnan menettäminen oli lähellä. Sitten mies tunki sormensa naisen emättimeen ja seuraavaksi raiskasi tämän.

Syyttäjä piti törkeiden raiskausten tekotapaa erityisen raakana, julmana ja alentavana. Ahvenanmaan käräjäoikeus tuomitsi 1994 syntyneen Aristote Ingi Mboman kahdesta pahoinpitelystä, lievästä pahoinpitelystä sekä kahdesta törkeästä raiskauksesta 4 vuodeksi vankeuteen.

Erilaisia korvauksia Mboma joutuu maksamaan uhreilleen lähes 20 000 euroa. Rikoksissa uhreja oli kaikkiaan kolme.

Mboma kärsii tuomionsa Turun vankilassa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mboma oli aiemmin hakenut Suomen kansalaisuutta.

Lähteet Ahvenanmaan käräjäoikeuden tuomio, Kansalainen.

  • 570
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset