Eurooppa Politiikka

Åkesson ja Kristersson: Ruotsin pääministeri Löfvén kyvytön johtamaan kamppailua rikollisuutta vastaan

Stefan Löfven. Kuva Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons.

Puoluejohtajien mukaan pääministeri Löfvenin linja on vaarallisen vastuuton.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson arvostelee pääministeri Stefan Löfvéniä puuttuvasta itsekritiikistä. Sosialidemokraatit ovat puolueena kadottaneet kunniantuntonsa. Sitäpaitsi he tanssivat vihreiden nuottien mukaan.

Jimmie Åkesson piti kesäpuheensa muiden puoluejohtajien tavoin digitaalisesti, kotipaikkakunnallaan Blekingen Sölvesborgissa. Hän puhui sekä hälyttävästä rikostilanteesta että maahanmuutosta, jotka ovat puolueen ydinteemoja. Ensin Åkesson kuitenkin arvosteli hallituksen epäonnistunutta koronapolitiikkaa.

Jimmie Åkesson, Kuva Sverigedemokraterna / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ruotsidemokraattien johtaja mainitsi Ruotsin kuolleisuuslukujen poikkeavan merkittävästi pohjoismaisten naapureitten tilanteesta. Siitä huolimatta pääministeri ei kuulosta olevan tunnontuskissa. Uhrien omaiset ovat vuodattaneet kyyneliä, mutta Löfvénin mielestä hallitus on ollut oikealla tiellä.

Åkesson sanoi demarien menettäneen loputkin kunniantunnosta. Puolue tanssii pienen hallituskumppaninsa pillin mukaan. Viittaus tarkoittaa muun muassa maahanmuuttopolitiikan tiukentamista tavoitellutta puolueiden yhteishanketta, jonka vihreät torpedoivat uhaten hallituksen hajoamisella.

Pari päivää aikaisemmin omassa kesäpuheessaan Sörmlannin Strängnäsissä kokoomuksen (Moderaterna) puheenjohtaja Ulf Kristersson vertasi raaistunutta, kuolettavaa jengiväkivaltaa uuteen korona-aaltoon. Kuolleiden joukossa on lapsia. Mitä tekee pääministeri.

Huolissaan Löfvén on, mutta ei kykene johtamaan kamppailua rikollisuutta vastaan. Aluksi hän ei käsittänyt ilmiön olevan tulossa. Nyt hän on neuvoton. Puuttuu tahtoa ja toimintalinja. Poliittista keskustelukerhoa kyllä pitää yllä, sanaili kokoomusjohtaja.

Ulf Kristersson. Kuva EPP / Flickr / CC BY 2.0

Kristersson huomautti, ettei väkivallassa ole kysymys pikkurikollisista. Ampujat tappavat lapsiakin ja saattavat tavalliset ihmiset kauhun valtaan. Jengit ovat kuin täkäläisiä terroristeja, kokoomusjohtaja luonnehti. Sen vuoksi heidän tulee saada tuomionsa demokratian koko voimalla.

Kristersson nosti esille Tanskan, jossa rikollisten tuomiot ovat kaksinkertaisia, puhumattakaan oikeudenkäyntien toimintatavasta. Hallitus on toistuvasti torjunut kokoomuksen ao. ehdotukset. Jotta integraatio olisi todellista, on edellyttävä myös maahanmuuton vähentämistä.

Sosialidemokraattien valitsema linja on vaarallisen vastuuton. Siinä ei ole kuunneltu ruotsalaisten mielipiteitä, Kristersson napautti. Mielipidemittausten mukaan väestön enemmistö onkin toisella linjalla, lähellä ruotsidemokraattien, kristillisdemokraattien ja nyt aktivoituneen kokoomuksen näkemyksiä.

SVT (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa