Eurooppa Maahanmuutto

Al-Holista Ruotsiin palanneet ISIS-lapset esittelivät aseita ja irtopäitä Syyriassa

Kuva VOA / Wikimedia Commons / public domain.

Syyriasta palanneen ISIS-naisen lapset esittelivät aseita ja ruumiista irroitettuja päitä perheen yksityiskuvissa.

Vuonna 2013 ISIS-nainen matkusti Syyriaan viiden alaikäisen lapsensa kanssa. Tarkoitus oli liittyä islamilaisen terroristijärjestön ISIS:n riveihin. Samana vuonna naisen aviomies tapettiin Syyriassa käydyissä taisteluissa. Kaksi poikaa kuolivat Syyriassa 14- ja 18-vuotiaina.

Vastikään nainen palasi syyrialaiselta al-Holin leiriltä Ruotsiin mukanaan 2 lasta, jotka määrättiin huostaanotettaviksi Göteborgin käräjäoikeuden päätöksellä. Syynä tähän oli se, Halmstadissa asuvan äidin arveltiin palaavan lasten kanssa islamilaiseen valtioon.

Äiti pidätettiin samana päivänä, ja kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen yksikön syyttäjät vaativat häntä vangittavaksi Tukholman käräjäoikeudessa.

Lasten kokemuksista islamilaisessa valtiossa kertovat perheen yksityisvalokuvat. Kuvissa lapset poseeraavat aseilla ja katkaistuilla päillä islamistisessa kalifaatissa. Vanhempi tytöistä oli Syyriassa naimisissa. Tyttö oli tuolloin vain kahdentoista ikäinen.

Naisella on vielä kaksi tytärtä, jotka kuitenkin ovat Idlibissä Syyriassa, jossa he ”voivat elää vapaasti”. 

Vuonna 1972 syntynyt nainen kiistää olevansa väkivaltaa kannattava islamisti. Hän sanoo, että aviomies huijasi hänet lähtemään Syyriaan ja että hän oli vain kotiäiti, joka ei osallistunut terroristiryhmän toimintaan.

Lähteet SVT, Bulletin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa