Muu maailma

Al-Qaida pyrki rekrytoimaan ja manipuloimaan “tietämättömiä ja tavallisia muslimeja”

Al-Qaidan lippu. Kuva Wikimedia Commons / public domain
29. maaliskuuta 2010 päivätty al-Qaidan salainen tiedote kehottaa keskittymään rekrytoinnissa tietämättömiin ja tavallisiin muslimeihin.

Osama bin Ladenin talosta Abottabadista Pohjois-Pakistanista Yhdysvaltojen suorittaman iskun yhteydessä löytyneet dokumentit paljastavat pahamaineisen terroristijärjestön rekrytointistrategian, kertoo Al Arabiya.

Löydetyissä dokumenteissa Abu Yahua al-Libi, Osama bin Ladenin varakomentaja paljastaa, että al-Qaida pyrki rekrytoimaan maailmanlaajuisesti “tavallisia” ja “tietämättömiä” muslimeja.

Dokumentti, josta asia käy ilmi, on päivätty 29. maaliskuuta 2010, ja se on al-Qaidan jäsenille lähetetty sisäinen tiedote. Siinä oli mukana varoitus: “Julkaistavaksi mediassa, mutta ei yleiseen jakeluun, erityinen viesti veljille jihadistimediassa“.

Abu Yahua oli al-Qaidan komentoketjussa toisena Ayman al-Zawahrin tultua tapetuksi Yhdysvaltojen lennokki-iskussa Pakistanin Pohjois-Waziristanin alueella.

Keskittykää puheissanne ja julkaisuissanne tavallisiin muslimeihin, älkää ottako keskusteluihin mukaan niinsanottua eliittiä, he [tavalliset muslimit] ovat hyödyllisimpiä jihadille, koska he ovat aitoja ja täynnä hyvyyttä, vaikka olisivatkin syyllistyneet joihinkin synteihin. Joka tapauksessa heidän ajatuksensa eivät ole korruption saastuttamia, eivätkä he ole välinpitämättömiä,  Abu Yahua määritteli rekrytoinnin säännöt.

Kuten tiedätte, useimmat tavalliset ihmiset eivät ymmärrä tieteellisten keskustelujen tai poliittisten analyysien totuuksia, vaan heitä lietsovat tunteet, Abu Yahua jatkoi.

Al Arabiya

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset