Eurooppa Maahanmuutto

Ala-Saksissa 1 000 pakolaisten takaajaa joutuu maksamaan valtiolle lähes 10 miljoonaa euroa

Kuva Pixabay.
Ala-Saksin viranomaiset ovat ilmoittaneet lähes 1 000 ”pakolaisten takaajalle”, että heidän tulee maksaa valtiolle pakolaisten ylläpidon aiheuttamat kulut. Laskujen kokonaissumma kohoaa lähes 10 miljoonaan euroon.

Kansalainen kertoi heinäkuussa Saksassa pakolaisia taanneiden kansalaisten ahdingosta, kun Saksan valtio vaatii heitä maksamaan heidän lupaamansa osuuden pakolaisten elättämisestä.

Pakolaisten takaajat ovat sitoutuneet kustantamaan pakolaisen ylläpidon turvapaikan myöntämiseen saakka. Vuonna 2016 lainsäädäntöä muutettiin siten, että takaajat ovat vastuussa pakolaisistaan kolmen vuoden ajan, vaikka kansainvälinen suojelu olisikin myönnetty. Vuosien 2015 ja 2016 aikana tuhannet Saksan kansalaiset lupautuivat sopimusteitse tähän tukitoimeen

Neue Osnabrücker Zeitung kertoo, että pakolaisia taanneet ilmeisesti olettivat sopimuksia allekirjoittaessaan turvapaikanhakijoiden saavan suojelustatuksen, jolloin takuusummat eivät tule maksettavaksi. Jotkut takaajat ovat nyt saaneet viranomaisilta jopa viisinumeroisia laskuja, kun turvapaikanhakijan hakemus on hylätty. Useat maksumiehiksi joutuneet ovat tehneet valituksia hallinto-oikeuksiin.

Perittävien maksujen kokonaismäärä Saksassa on noin 21 miljoonaa euroa. Viranomaiset tutkivat mahdollisuutta tasata kustannuksia takaajien ja valtion kesken.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi