Muu maailma

Alabamalainen poliitikko vaatii kemiallista kastraatiota pedofiileille

Kuva Pxhere.

Alabamalainen poliitikko haluaa rangaista pedofiileja fyysisesti ja pysyvästi.

Alabamalaisen parlamentaarikon Steve Hurstin laatima HB 379 -lakialoite pakottaisi lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomitut yli 21-vuotiaat kemialliseen kastraatioon ennen vapauttamista vankilasta, kertoo WTVY.com.

– He ovat merkinneet lapsen tämän loppuelämän ajaksi, ja rangaistuksen tulee olla suhteessa rikokseen, Hurst totesi.

Hurst on ehdottanut kastraatiota jo aiemminkin.

– Ihmiset ovat kysyneet minulta, eikö tämä ole epäinhimillistä. Olen esittänyt vastakysymyksen, mikä on epäinhimillisempää kuin kohdistaa seksuaalista väkivaltaa pieneen lapseen, joka ei pysty puolustautumaan tai pakenemaan … Jos haluatte puhua epäinhimillisestä – se on epäinhimillistä, Hurst painotti.

Hurst uskoo, että uhkaava kastraatio saa pedofiliaa suunnittelevat miettimään kahdesti ennen tekoaan.

– Jos teemme jotain tämän laatuista, se estää tällaisia tapahtumia Alabamassa, Hurst sanoi.

Hurstin ehdotuksella on myös vastustajia. Asianajaja Raymond Johnsonin mukaan toimenpide olisi vastoin perustuslain 8. lisäystä ja saisi aikaan syytöksiä julmuudesta, koska vankeusrangaistuksen kärsinyt joutuisi kärsimään kastraatiosta loppuelämänsä ajan.

Lakialoite on nyt kuvernööri Kay Ivyn hyväksyttävänä.

Myös Suomessa halutaan seksirikoshalut pois lääkityksellä

Suomessa perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on ehdottanut kemiallista kastraatiota vakavia tai toistuvia seksuaalirikoksia tekeville henkilöille

– Korkean riskin seksuaalirikollisia vapautetaan vankiloista, ja sitten lähinnä odotetaan, milloin seuraava rikos paljastuu. Toki haluaisin, että toistuvasti törkeisiin raiskauksiin tai lapsen hyväksikäyttöön syyllistyneet eivät vapautuisi vuosikymmeniin. Kuitenkin, koska lainsäädäntömme on liberaali tässä suhteessa, vähin, mitä voimme tehdä, on pakollisen lääkityksen avulla ehkäistä huomattava osa rikosten uusimisista, Niikko totesi tammikuussa.

Joissakin maissa, kuten Puolassa, kemiallista kastraatiota käytetään pakollisena rangaistuksen osana.

– Kumpi todella painaa tämän yhteiskunnan vaakakupissa enemmän: rikollisille lääkityksestä mahdollisesti aiheutuvat sivuvaikutukset vai heidän uhriensa elinikäiset traumat? Niikko sivalsi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit