Muu maailma

Alabaman piirioikeus: yhdysvaltalaissyntyinen ISIS-nainen ei ole maan kansalainen eikä voi palata

ISIS:n lippu. Kuva Wikimedia Commons.

Yhdysvaltalainen tuomari linjasi torstaina, että Yhdysvalloissa syntynyt nainen, joka matkusti Syyriaan liittyäkseen islamilaiseen ISIS-terroristiryhmään, ei ole Yhdysvaltojen kansalainen eikä voi palata perheensä luokse.

25-vuotias Hoda Muthana oleskelee 2-vuotiaan lapsensa kanssa Syyriassa leirillä. Nainen jätti vuonna 2014 collegen kesken ja matkusti Syyriaan radikalisoiduttuaan internetissä. Nainen promotoi ääri-islamilaista ideologiaa sosiaalisessa mediassa ja kutsui muslimeja suorittamaan terrori-iskuja Yhdysvaltoihin. Syyriassa ollessaan nainen sai lapsen myöhemmin kuolleen ISIS-terroristin kanssa.

Fox News kertoo, että Alabaman piirioikeuden tuomari Reggie Walton hylkäsi Hoda Muthanan vanhempien kanteen, jonka mukaan nainen tulisi päästää Yhdysvaltoihin. Tämän lisäksi Walton myös linjasi, että Muthanan isä Ahmed Ali Muthana ei saa toimittaa taloudellista tukea naiselle Syyriaan. Seurauksena olisi joutuminen syytteeseen terrorismin tukemisesta.

Walton katsoi myös, että Ahmed Ali Muthana, joka aiemmin edusti Jemeniä YK:ssa, on edelleen diplomaatti. Diplomaattien jälkeläiset eivät ole automaattisesti oikeutettuja Yhdysvaltojen kansalaisuuteen.

Nainen on kertonut halustaan palata Yhdysvaltoihin, ja helmikuussa hän halusi palata, vaikka saisi syytteitä. Paluu ei onnistu ilman passia, joka otettiin häneltä pois jo vuonna 2016.

Myös hänen lapsensa pääsy Yhdysvaltoihin riippuu täysin siitä, saako nainen joskus oikeuden palata synnyinmaahansa, jonka hän jätti liittyäkseen pahamaineiseen islamilaiseen terroristijärjestöön.

Kummankaan paluu ei näytä todennäköiseltä, sillä presidentti Donald Trump on antanut määräyksen olla päästämättä ilman kansalaisuutta olevaa naista maahan.

Tuomion antanut oikeusaste on Alabaman piirioikeus 17.11 klo 14:14

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit