Eurooppa Maahanmuutto

Alaikäinen yksintullut turvapaikanhakija osoittautui Ranskassa 47-vuotiaaksi

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Kaksi miestä yritti saada turvapaikan Ranskasta kertomalla olevansa yksintulleita alaikäisiä pakolaisia. Miehet eivät kuitenkaan ole lähelläkään täysi-ikäisyyden rajaa.

Ranskalainen Charente Libre kertoo kahdesta aiemmin tässä kuussa turvapaikkaa hakeneesta miehestä. Molemmat väittivät Angoulêmen poliisille olevansa alle 16-vuotiaita saadakseen etua alaikäisyydestään.

Yksi miehistä väitti olevansa Malista Afrikasta, ja hän osoittautui testeissä 21-vuotiaaksi. Toinen mies oli hänen esittämänsä syntymätodistuksen mukaan Guineasta, ja miehen iäksi paljastui 47 vuotta sen jälkeen, kun hänen sormenjälkensä yhdistettiin passiin, jota mies oli käyttänyt Espanjaan saapumisensa yhteydessä.

Charenten departementti, missä Angoulêmekin sijaitsee, on joutunut alaikäiseksi itsensä ilmoittaneiden turvapaikanhakijoiden vyöryn kohteeksi, minkä vuoksi viranomaiset ovat kehittäneet yhteistoimintaa muiden maiden kanssa määritelläkseen turvapaikkahakemusten oikeellisuuden.

Läheisen Montpellierin syyttäjä muistuttaa vastaavasta tapauksesta, missä 17-vuotiaaksi yksintulleeksi ilmoittautunut turvapaikanhakija osoittautui olevan 32-vuotias.

Korjattu ingressiä 11.4 klo 8:19

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit