Eurooppa Maahanmuutto

Alaikäiseksi ilmoittautunut mutta täysikäiseksi todettu turvapaikanhakija Ali elättää itsensä rikollisuudella Tukholmassa

Kuva Publicdomainpictures.com

Alaikäisen pakolaispojan oikea ikä paljastui, ja täysi-ikäiseksi havaittu Ali elättää nyt itsensä rikollisuudella. Ali kokee, että hänellä ei ole Ruotsissa tulevaisuutta, joten hän haluaa muuttaa Belgiaan ja ryhtyä huumekauppiaaksi, kunhan ryöstelemällä ansaitut rahat riittävät matkalippuun.

Vuosi sitten alaikäisenä turvapaikanhakijana Ruotsiin saapuneen Alin todellinen ikä paljastui. Ruotsin poliisin pyysi Alin kotimaasta Marokosta miehen tiedot tämän sormenjälkien perusteella, ja vastauksen mukaan Ali on syntynyt 22 vuotta sitten. Nyt Ali elää kadulla ja hankkii toimeentulonsa suorittamalla rikoksia, kertoo SVT.

– Se on kovaa, ja tunnen kovasti stressiä ja ahdistusta, kun joudun elämään tällä tavalla, Ali valittaa.

Alin saavuttua Ruotsiin hänelle järjestettiin asunto ja hän meni kouluun. Oikean iän tultua ilmi kaikki muuttui. Ali on hakenut turvapaikkaa, mutta marokkolaisella ei ole kovinkaan paljon toivoa humanitaarisen suojelun tai oleskeluluvan saamisesta.

– Ruotsissa ei ole tulevaisuutta, hän toteaa.

Ali haluaakin nyt jättää Ruotsin taakseen ja muuttaa Belgiaan, missä hän haaveilee ryhtyvänsä huumekauppiaaksi. Hän joutuu asumaan Tukholmassa siihen saakka, kunnes ryöstelemällä ansaitut rahat riittävät matkalippuun.

  • 889
    Shares

Liity kannattajajäseneksi