Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaalainen professori: Yksikään maa ei ole onnistunut integroimaan muslimeja

Muslimeja Torinossa Italiassa vuonna 2016 Ramadanin päättyessä. Kuva Shutterstock.

Alankomaalaisen sosiologian professori Rudi Koopmansin mukaan muslimit ovat vaikeampia integroitavia uuden asuinmaansa kulttuuriin kuin muut väestöryhmät.

Berlingske kertoo alankomaalaisen sosiologian professorina työskentelevän Rudi Koopmansin tutkineen 20 vuotta integraatiota ja sopeutumista. Hänen mukaansa muslimit sopeutuvat huonommin ja ovat vaikeampia integroitavia kuin toiset väestöryhmät.

Koopmans väittää, että yksikään länsimaa ei ole onnistunut muslimien integroimisessa.

– Muslimit integroituvat huonommin kuin muut maahanmuuttajaryhmät, ja epäilyksettä muissa maahanmuuttajaryhmissä tapahtuu kehitystä sukupolvesta toiseen siirryttäessä. Vaikka kehitystäkin tapahtuu muslimien tapauksessa, se on paljon hitaampaa, professori totesi.

Noin 65 prosenttia turkkilaisista ja marokkolaisista muslimeista kuudessa Euroopan maassa asettaa uskonnon määräykset maallisten lakien yläpuolelle. Muslimit eristävät itsensä muista väestöryhmistä ja pidättäytyvät laajemmasta kanssakäymisestä islamiin kuulumattomien kanssa.

Muslimien keskuudessa vallitseva koraanin fundamentalistinen tulkinta estää heidän integroitumisensa länsimaiseen kulttuuriin.

Jopa 50 prosentilla Euroopassa asuvista muslimeista on fundamentalistisia näkemyksiä.

– Islamilainen maailma laahaa muun maailman jäljessä demokratiassa, ihmisoikeuksissa ja poliittisessa sekä taloudellisessa kehityksessä, Koopmans toteaa viitaten islamilaisen maailman äärikonservatiiviseen näkemykseen naisen asemasta, lasten matalaan koulutukseen sekä fundamentalistiseen propagandaan.

Professorin mukaan pääasiallinen ongelma maailmanlaajuisesti on muslimien islamin tulkinta: koraani ja sunnat tulee ottaa kirjaimellisesti, ja profeetan elämä 7. vuosisadalla on askelmerkkinä muslimeille 21. vuosisadalla.

– Sellainen islam on ensinnäkin uhka maailmanrauhalle. Toiseksi se estää integraation, Koopmans muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback