Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaalaisen lähiön asukkaat pakolaisille: ”Kiertäkää meidät kaukaa!”

Kuva Pixabay.

Kristillisdemokraattien (CDA) jäsenet Oegstgeestin kaupungissa Etelä-Hollannin maakunnassa tekivät aloitteen, jonka mukaan kaupunkiin pian muuttavat pakolaiset eivät voisi kulkea heidän asuinalueensa läpi. Nyt aloite on jouduttu perumaan kritiikin seurauksena.

CDA:n esitys pakolaisten ohjaamiseksi pois Wilhelminaparkin asuinalueelta, jonka kautta kulkee lyhyin tie kauppoihin, oli tarkoitettu ”vastaamaan arkaluontoisiin kysymyksiin naapurustossa”, kertoi CDA-ryhmän johtaja Eibertjan van Blitterswijk.

Suurin osa alueen asukkaista oli vastustanut pakolaisten saapumista. Valtaosa Oegstgeestin valtuustosta äänesti oleskeluluvan saaneiden 175 pakolaisen sijoittamisen puolesta rivitaloihin ja muihin taloihin lähellä kaupungintaloa, kunhan he muodostavat ”homogeenisen ryhmän”.

Nyt ehdotus siitä, että pakolaisten tulisi välttää Wilhelminaparkin alueen läpi kulkemista, on peruttu kritiikin vuoksi. Silti pakolaisille annettavat neuvot ”oikeasta kävelyreitistä kauppoihin” ovat edelleen varteenotettava vaihtoehto.

Tähän mennessä yksikään pakolainen ei ole vielä muuttanut alueelle. Milloin pakolaiset saapuvat – se riippuu paikallisten mahdollisista oikeustoimista.

Lähde Dutch News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit