Eurooppa

Alankomaat saa evätä ruoan ja majoituksen kielteisen päätöksen saaneilta turvapaikanhakijoilta

Kuva Pixabay.

 


netherlands

 

Korkein oikeus vahvisti lain olevan Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukainen

Alankomaiden korkein oikeus vahvisti torstaina hallituksen politiikan evätä mm. ruoka ja majoitus kielteisen päätöksen saaneilta turvapaikanhakijoilta, jotka kieltäytyvät palaamasta kotimaahansa, antaen oikeudellisen tukensa yhdelle Euroopan tiukimmista maahanmuuttopolitiikoista.

Raad van State, joka tarkastelee hallituksen päätösten laillisuutta, päätti että konservatiivipääministeri Mark Rutten uusi politiikka ei ole ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen kanssa. Se päätti, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla ei ole oikeutta vedota Euroopan sosiaaliseen peruskirjaan.

Alankomaiden hallituksella ”on oikeus, tarjotessaan majoituksen ns. rajoitetun vapauden tiloissa, vaatia kielteisen päätöksen saaneilta turvapaikanhakijoilta yhteistyötä heidän poistamiseksi Alankomaista,” päätöksen yhteenvedossa sanottiin.

Dutchnewsin mukaan kanteen nosti iranilainen, jolle oli tarjottu majoitusta turvallisuusyksikössä ja jolta vaadittiin yhteistyötä hänen maasta poistamiseksi. Alempi oikeusistuin teki päätöksen iranilaisen hyväksi vedoten Euroopan ihmisoikeussopimukseen, mutta korkeimman oikeuden mielestä Euroopan ihmisoikeussopimus ei vaadi hallitusta tarjoamaan majoitusta paperittomille siirtolaisille, jos he kieltäytyvät avustamasta maasta poistamisessa.

Asiasta uutisoi Reuters

3.12.2015
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Katariina

Suomi ottakoon mallia Hollannista ja toimikoon samalla tavalla.