Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaat sulki rajat turvapaikanhakijoilta

Kuva Pixabay.

Samaan aikaan kun useat Euroopan maat sulkevat koronaviruksen aiheuttaman epidemian vuoksi rajojaan henkilöliikenteeltä jättäen turvapaikanhakijoille ovet auki, Alankomaat toimii toisin.

Koska viranomaiset eivät mitenkään voi tietää, missä turvapaikanhakijat ovat oleilleet ennen saapumistaan Alankomaihin, riski koronaviruksen saapumisesta maahan heidän mukanaan kasvaa, kirjoittaa Volkskrant. Tämän vuoksi Alankomaat on toistaiseksi keskeyttänyt turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen.

Normaalien olosuhteiden vallitessa turvapaikanhakija tarkastetaan vastaanottokeskuksessa turvapaikkahakemuksen jättämisen yhteydessä. Tämän jälkeen tyypillisesti pitkän ajan kestävä turvapaikkaprosessi voi alkaa. Jos ylikuormittunut maahanmuuttoviranomainen ei kykene ratkaisemaan asiaa kohtuullisessa ajassa, turvapaikanhakija voi hakea valtiolta korvauksia. Alankomaat on tämän vuoden aikana menettänyt jo huomattavia rahasummia korvausvaatimusten vuoksi.

Uuden tilanteen vallitessa korvauksia ei turvapaikanhakijoille enää makseta, oikeusministeri Ferdinand Grapperhaus kertoo.

Toistaiseksi ei ole selvää, kuinka uusien maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden kanssa tullaan toimimaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa