Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaat taistelee valepakolaisten aiheuttamia ongelmia vastaan – paikallisviranomaisille lisää rahaa

Serbia
Kuva Shutterstock.

Alankomaiden alueviranomaiset saavat lisää rahaa taisteluun turvapaikkaa hakeneiden kolmansien maiden nuorten miesten aiheuttamia ongelmia vastaan.

Alueilta pyydettiin niiden omia suunnitelmia hallinnan lisäämiseksi. Suunnitelmissa on toivottu muun muassa katuvahtien ja kameravalvonnan käyttöä.

Oikeusministeri Ankie Broekers-Knol korosti, että ongelmia vastaan ei voi taistella yksinomaan Haagista. Suunnitelmien tekoon oli varattu 1 miljoona euroa ja vain puolet summasta oli käytetty, kun kymmenen aluetta palautti suunnitelmansamääräajassa 1. syyskuuta mennessä.

Valepakolaisten aiheuttaman ongelman kanssa Alankomaiden hallitus on taistellut pitkään: mitä tehdä kaikille niille valepakolaisille, jotka saapuvat kolmansista maista kuten Algeriasta ja Marokosta.

Näistä maista saapuvilla ei ole juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia saada turvapaikkaa Alankomaista – sen sijaan he vastaavat suuresta osasta Alankomaiden rikollisuudesta.

Aiemmin tänä vuonna pakolaisasuntovirasto COA: lle annettiin valtuudet siirtää ongelmia aiheuttavat turvapaikanhakijat ”rajoittavampaan majoitukseen”, ja pahimmat rikolliset voidaan lähettää Hoogeveenin ”erityiskeskukseen”.

Turvapaikkahakemusten käsittelyprosessia on nopeutettu, mutta karkotukset pysyvät ongelmana myös Alankomaissa. Esimerkiksi Marokko ei ota vastaan kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, jolloin nämä katoavat maan alle tai muuttavat toiseen EU-maahan hakeakseen turvapaikkaa uudelleen.

Lähde Dutch News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa