Eurooppa Politiikka

Alankomaiden oikeus: ISIS-lapsia ei tarvitse tuoda maahan

Kuva Pixabay.

Alankomaiden valitustuomioistuin on ratkaissut hallituksen hyväksi valituksen oikeuden päätöksestä, jonka mukaan ISIS-lapset tulisi tuoda maahan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Valitustuomioistuimen mukaan ISIS-lapsia ei tarvitse tuoda maahan Lähi-idästä.

Alankomaiden valitustuomioistuin päätti perjantaina, että valtion ei tarvitse tehdä voitavaansa tuodakseen 56 ISIS-lasta Alankomaihin, koska kyseessä on poliittinen asia.

Pääministeri Mark Rutte (VVD) ilmaisi tyytyväisyytensä oikeuden päätöksen johdosta.

Haagin tuomarit päättivät aiemmin marraskuussa, että Alankomaiden tulee käyttää kaikki keinot tuodakseen 56 ISIS-lasta Syyrian leireiltä, mutta näiden äitejä ei välttämättä tarvitsisi tuoda.

Asia on jakanut hallitusta. Pääministeri Rutten Vapauden ja demokratian kansanpuolue VVD sekä Kristillisdemokraattinen puolue CDA ovat vastustaneet ISIS-lasten tuomista maahan.

Pahamaineisen ISIS:n riveissä taistelleiden vanhempiensa tavoin myös jotkut heidän lapsistaan ovat osoittautuneet radikalisoituneiksi nuoresta iästään huolimatta.

Heinäkuussa julkisuuteen tuli al-Holin leirillä Syyriassa kuvattu video, jossa radikalisoituneet pikkulapset ylistävät ISIS:ä ja uhkaavat murskaavansa vääräuskoiset seisomalla heidän päidensä päällä.

Lähde Dutch News

  • 3.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset