Eurooppa Maahanmuutto

Alankomaiden pakolaisista lähes 90% on ilman työtä vielä 2,5 vuoden maassaolon jälkeen

Kuva Pixabay.
Lähes 90% pakolaisista on edelleen ilman työtä asuttuaan 2,5 vuotta Alankomaissa. Työssäkäyvistä vain 15%:llä on kokopäivätyö.

Oleskeluluvan saaneet pakolaiset eivät juurikaan käy töissä, kertoo alankomaalainen De Telegraaf. Vuonna 2014 oleskeluluvan saaneista pakolaisista noin 90% oli ilman työtä vielä 2,5 vuota myöhemmin. Tieto on peräisin Alankomaiden tilastokeskukselta CBS:ltä.

Työssäkäyvistä vain 15 prosentilla oli kokopäivätyötä 2,5 vuoden maassaolon jälkeen.

Alankomaalainen maahanmuuton tutkija Jan van de Beek sanoo, että suurelta osalta pakolaisista puuttuu kunnollinen koulutus. Van de Beekin mukaan erityisesti kouluttamattomille sopivat työpaikat eivät houkuttele pakolaisia, sillä sosiaaliedut ovat usein samansuuruiset kuin työstä saatu palkka.

Pakolaisten työllistyminen koko Alankomaissa on kuitenkin vielä hyvällä tasolla verrattuna Rotterdamin tilanteeseen. Kansalainen kertoi viime syksynä, että 95 prosenttia Rotterdamin pakolaisista elää pelkästään tukien varassa, ja vain 4 Rotterdamin pakolaisista käy kokopäivätyössä.

– Tuo 95% on todellakin jotain sellaista, mitä pitää pelätä, sanoi tuolloin Rotterdamin Erasmus-yliopiston integraation ja maahanmuuton professori Jaco Dagevos.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa