Eurooppa Rikos

Alankomaiden poliisi pidätti vastaanottokeskuksesta jihadistisen järjestön entisen komentajan epäiltynä sotarikoksista

Ahrar al-Sham. Kuva Halab Today TV / Flickr / CC BY 3.0

Alankomaiden poliisi pidätti syyrialaisen turvapaikanhakijan tiistaina Ter Apelin vastaanottokeskuksessa. Pidätyksen syynä on epäilys 29-vuotiaan osallistumisesta kaatuneiden vastustajien ruumiiden häpäisyyn Syyriassa vuonna 2015.

Syyrialaisen turvapaikanhakijan epäillään syyllistyneen sotarikoksiin häpäisemällä kaatuneiden vastustajien ruumiita Syyriassa. Miehen sanotaan käsitelleen ruumiita kuin metsästysmuistoja, kertoo alankomaalainen NOS.

Syyttäjän mukaan entinen Ahrar al-Sham -järjestön komentaja on tehnyt sotarikoksensa Haman kaupungin lähettyvillä vuonna 2015. Hän on muun muassa potkinut ruumiita, asettanut jalkansa niiden päälle ja nimittänyt kuolleita koiriksi. Geneven sopimuksen mukaan taistelussa kaatuneen ruumiin häpäisy on sotarikos.

Jihadisti paikallistettiin Saksan viranomaisten toimesta Ter Apelin vastaanottokeskuksesta lokakuun alussa. Mies oleskeli vähän aikaa Saksassa turvapaikanhakijana vuonna 2015, mutta palasi Syyriaan perheolosuhteiden vuoksi.

Ahrar al-Sham on jihadistinen järjestö, joka on taistellut Syyrian hallitusta vastaan. Järjestön tavoitteena on luoda sharia-lain alainen islamilainen valtio. Ahrar al-Sham on pitkään ollut yksi voimallisimmista jihadistisista järjestöistä Lähi-Idässä.

  • 509
    Shares